Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Utazzak e Németországba...

Utazzak e Németországba gyakornoknak?

Figyelt kérdés

Itthon áprilisban megszűnt az első munkahelyem, azóta vadászok ezerrel egy újra, de semmi egyenlőre. Voltam sok szép helyen, interjún, ígértek sok jót, de eddig nem jött be.

Felmerült, hogy utazzunk Németorszába, ott gyakornokként megkeressük azt, amit itthon pályakezdőként. Én nem tudok németül, csak angolul, eddig egy hely jelentkezett, hogy érdeklem őket.

6 hónap gyakorlattal nem keresek sok pénzt, de legalább meg tudok élni ott helyben. Ugyanakkor biztos vagyok benne, ha egyszer megcsináltam a 6 hónapot, találok hamar egy másik érdekesebb pozíciót, és nincs megállás, elsodor a nyugat.

24 évesen vágjak neki a magyar álomnak, és kezdjek el karriert építeni messzebb, vagy próbálkozzak továbbra itthon? Ez itt a nagy dilemmám.

Itthon se olyan rossz élnem. Van egy szép kis lakásom, sok barát, csak bevételem nincs már jó ideje.

2013. aug. 12. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Németországban angol nyelvtudással lehet, hogy el tudnál helyezkedni, HA beszélnél mellette németül is. Miért nem célzol meg inkább valamilyen angol nyelvterületet?
2013. aug. 12. 22:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Ott helyben akarok elkezdeni németül tanulni. Anglia, Írország nem érdekel, túl sűrű az a világ, sok színes arc, nem tetszik.
2013. aug. 13. 12:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem menj ki,hidd el.Soha nem fogsz visszajönni,csak max ficeregni néha meg Karácsonyra.

Németország nagyon komoly tudnak élni annyit mondok.

Simán próbáld meg 20-n évesen már komoly életed lesz.

2013. aug. 26. 12:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Na igen. Ugyanakkor néha kicsit melankólia fog el, hogy mit hagyok itt. De ha meg nem mennék, szerintem még 40 évesen is ezt az időt emlegetném fel, hogy nem használtam ki.

Plusz egyre kétségbe ejtőbb a sok hír, amit olvasni. 4 millió ember nyomorog itt, az impotens kormányaink meg semerre nem viszik a gazdaságot sehogy se.

2013. aug. 26. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!