Jó ötlet lenne, hogy megprobálok bejutni MSc-re, csak azért, hogy legyen jogviszonyom és hogy elmehessek gyakornoknak valahova?
Mert BSc-t elvégeztem, de még mindig nem tudtam állást szerezni (BME Gépész BSc-ről van szó)...
És arra gondoltam, hogy ha felvennének MSc-re, akkor lenne jogivszonyom és el tudnék menni nappali jogviszonyt igénylő gyakornoki helyekre. Másrészről pedig fel se vennék tárgyakat és bár emiatt 1 év után kirugnának, de legalább lehuznám az államot a szociális támogatással (10-15 ezer havonta), kapnék utazási kedvezményt, ÉS LENNE MUNKAHELYEM...
Mert igy 0 gyakorlattal, BSc-vel, 0 ismerőssel nagoyn nehéz, és félek, hogy az egész jövömet megpecsételi, ha én itt tovább küszködök ezzel az munkakeresési probálkozásaimmal :(
hát én voltam 1 fizetős féléven BSc-n, és felvett kredit alapján ment a tanulmányok finanszirozása...
de, hogy mivan ebben az uj rendszerben, én azt pontosan nem tudom.
Ha ilyen hozzáállással kezdesz, hogy "lehúznám az államot" akkor inkább most azonnal menj el külföldre.
Az ilyenek miatt fizetünk mi vállalkozók irgalmatlanul sok adót be a közösbe.
Inkább jelentkezz valami gyakornoki munkára, kevés pénzért - akár még ingyen is - akkor szerzel tapasztalatot is, és máris jobb pozícióból indulsz a munkaerőpiacon.
De a gyakornoki munkához kell a nappali jogviszony!
Anyámék vállalkozók, és tudom, hogy mekkora lehuzást cisnál az állam, megnyomoritja a kisvállalkozót, mert azt hiszi, hogy azoknak már mindegy?
Pl egyetemen nálunk a szociális rendszer olyan volt, hogy ha beirtam azokat a jövedelmeket, amiket kérdeztek (apeh igazolás stb alapján), akkor annyira rossz anyagi helyzetünk jött ki, hogy megkaptam volna a max szoctám összeget (BME-n az ilyen 20ezer legjobb esetben), de persze egyböl belekötöttek, hogy biztos csalok.
Pedig én nem jelentettem át a lakcimemet nagyszülőhöz, meg a szüleim nem váltak el papiron, mint másoknak, mert sokan ezeket is megcsinálják, hogy több szoctámot kapjanak meg kolit. Na ők huzzák le!
Kedves kérdező,
munkatapasztalatot lehet szerezni önkénteskedéssel is, ezt már próbáltad?
Mérnökök miért ne lehetnének önkéntesek?
Esetleg nézz körül itt: onkentes.hu
Vagy küldd el olyan cégekhez az önéletrajzodat, ahol szívesen dolgoznál, szakmailag megfelelne a tudásodhoz. akkor is, ha éppen nem hirdetnek pozíciót. Nem fogják kidobni az önéletrajzodat. Lehet, hogy nem most, de 3 hónap múlva behívnak...
Itt jó pár cég keres kifejezetten pályakezdőket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!