Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elismerik e külföldön az...

Elismerik e külföldön az OKJ-s boncmesteri végzettséget?

Figyelt kérdés

Ha igen, mely országokban, és mennyi a fizetés kb. ?

Ha nem, akkor milyen alternatívákkal lehetne boncmesterként dolgozni külföldön?

2009. okt. 27. 15:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyjából úgy van mint itt nálunk. Nem a papír a lényeg, hanem az ismeretség meg a tudás. Én amikor vizsgáztam voltak olyan csoporttársaim akik már évek óta ebben a szakmában dolgoznak csak mert megörökölték a helyet. Nem lesz könnyű dolgod sem itt, sem külföldön. Nálunk csak ebből nem lehet megélni, külföldön azért jobb a helyzet.
2009. okt. 27. 15:34
 2/8 A kérdező kommentje:

De valahogy mégis csak oda kell menni, hogy szevasztok én boncmester vagyok, jönnék dolgozni:)... Annak valószínűleg utána is néznek.

Fizetésről tud valaki valamit? 108 nettót mennyivel körözi le:) ?

2009. okt. 27. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért a boncmerteri szakma az nem olyan,hogy az utcáról bemegyek,hogy mint segéd már csináltam!

Angliában ilyen szakmánál bizony kell a szakmai végzettség,és gyakorlat is.Valószínű,hogy figyelembe veszik az otthoni végzettségedet,de az biztos,hogy valami különbözeti vizsgát le kell tenned!Persze az is lényeges,hogy ennél a munkakörnél nem mehetsz csak úgy oda,hogy "Hello,én lenni munka!!"Itt tudni kell társalgási szinten beszélni angolul.A különbözeti vizsgától ha tudsz angolul nem kell félned,hisz 2 okból kérik.

Az egyik a pénz miatt(általában 500 fontba kerül egy ilyen vizsga)

a másik,hogy itt kint mások a szabályok,és ezeket elvárják,hogy tud,hogy legyen egy papír róla,hogy elvégezted ezt is.

JA! A 108000 forintos fizetést ha sikerülne itt mint boncmester dolgoznod messze leköröznéd.

jelenleg 108000 forint=364 fontnak felelne meg.Ha főállásban dolgoznál,és csak a minimumot kapnád,még ennél is jóval több lenne.Általában 800-1200 font között lehetne vele keresni.

2009. okt. 27. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Az okj-t sehol nem ismerik el kulföldön meg itt sem nagyon..
2009. okt. 27. 23:07
 5/8 anonim válasza:

OKJ = Országos Képzési Jegyzék

A nev magaert beszel: csak magyarorszagon ismerik el ezeket a szakkepesiteseket. ha kulfoldon lobogtatsz egy OKJ-s papirt (ami magyarul van persze) eleg furcsan fognak radnezni:)

2009. okt. 28. 15:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Azt tudom, hogy Kanadában és Ausztráliában hiányszakma. Nyilván szüksége nyelvtudás, és le kell fordíttatni hivatalos fordítóirodával a papírjaidat. Természetesen a fizetés is sokkal jobb. Még egy autószerelő is

300-400-at keres. A gyakorlat a lényeg, nem a papír.

2009. nov. 3. 07:20
 7/8 A kérdező kommentje:

15:03

tévedsz, az OKJ mellé adnak Europass-t amivel elfogadják külföldön az OKJ-s bizonyítványt!

2009. nov. 3. 16:20
 8/8 anonim válasza:

Hogyne ismernék el? Europassal simán elismernék!

Ha EU-n kívül mennél-na ott a fordítás/vagy Europass mindenképp kéne, hogy értsék mit is végeztél el... De a különbözeti vizsgát lehet akkor nem úszod meg.

Értékes, becsületes szakma, szóval találnál külföldön is melót vele!

2016. szept. 30. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!