Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez mostanába általános hogy...

Ez mostanába általános hogy úgy veszik fel az embert hogy a fizetésről egy szó sem esik és csak az első fizetéséből tudja meg hogy mennyi?

Figyelt kérdés
Én is, tesóm is így járt
2013. aug. 11. 08:44
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk amikor a szóbeli megállapodás megszületik, hogy felvételt nyersz, azért annyit megkérdezhetnél, hogy mindazért a munkáért, amiről szó volt, mennyit fizetnek?

Ha meg sem kérdezed? Ez esetben ezzel kapcsolatban esetleg a munkáltatónak a fejében is megfordulhatnak bizonyos gondolatok!!!

2013. aug. 11. 09:00
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
LoL. Ha nem kérdezed....
2013. aug. 11. 09:13
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Nem általános. Komoly munkahelyeken a bérről legalábbis említés szinten, ahol megmondják, hogy mennyi a bér szó esik, de komolyabb pozíciókban ők kérdezik meg a munkavállaló mennyire gondolt.

Mondjuk van ahol erre nincs szükség, hiszen ott úgyis 4 órás bejelentés van, aztán a többi meg vagy megy zsebbe, vagy nem.

2013. aug. 11. 09:16
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Én ilyenről még nem is hallottam. Nekem volt már, hogy mikor behívtak interjúra, a telefonban megkérdezték, mennyire gondoltam, és kérdezés nélkül megmondták, mennyit adnak. De állásinterjún is többször mondták már. Ha meg nem is mondanak semmit, a munkaszerződésben benne van, hogy mennyi a fizetés.
2013. aug. 11. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

Nem általános, de ha munkavállaló bármennyiért vállalja, akkor ezek szerint előfordul, hogy kár törniük magukat ilyesmik megvitatásán.

Azt viszont nem értem, miért nem kérdezted. Nem érdekelt? :) Valóban mindegy nem lehetett, mert most már érdekel.

2013. aug. 11. 09:34
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Minimálbéres munkákról van szó?
2013. aug. 11. 09:50
 7/10 anonim ***** válasza:
63%

te is és a tesód is balfa*ok vagytok már bocs! Miért nem kérdezitek meg a bért? Legalább akkor illik megkérdezni, mikor felajánlották az állást!

vagy ha olyan munka ami úgyis tudjátok hogy minimálbéres, akkor mondjuk úgyis mindegy. de én nem kezdenék el úgy dolgozni, hogy nem tudom a béremet.

2013. aug. 11. 09:55
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Néha még interjú előtt megkérdik, hogy mennyire gondol a pályázó. Szerintem az, hogy nem esik róla szó egyáltalán nem általános.
2013. aug. 11. 10:30
 9/10 anonim ***** válasza:
87%

Angliaban dolgoztam ugy hogy csak annyit tudtam hogy minimum heti 400-at kapok. De hirtelen volt a munkavaltae meg Londonba kuldtek szal mengem egybol, hiaba nem irtak meg meg hogy mennyi a pontos fizu a kis kotsogok.

Amugy heti 425 volt... De nah ilyen penzeknel mar nem oszt nem szoroz, meg a minimumot is elvallaltam volna. Meg amugy is szerzodesben voltunk a ceggel.

Viszont az hogy egyaltalan nem tudod mit kapsz az durva...

2013. aug. 11. 13:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem általános. Igaz, nem a fizetéssel kezdjük, mert az nem vet jó fényt a jelöltre, de azért az állásinterjú végén meg szokták kérdezni, hogy mennyire gondoltál. Hogy ők mennyire gondoltak, azt nem mindig mondják meg.

De egyáltalán milyen szerződést írtatok alá? Mert abban kötelezően benne kell lennie. Gondolom fekete munka, de akkor mire is számítottál? Ha baleset ér, el sem látnak, mert a tb-det sem fizeti, szóval nem árt résen lenni.

2013. aug. 11. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!