Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azzal, hogy japánnak nézek...

Azzal, hogy japánnak nézek ki, lehet valahol előnyöm munka szempontjából?

Figyelt kérdés

Nem beszélem a nyelvet, nincsenek ismerőseim, csak volt egy japán nagyszülőm.

Gondolom leginkább olyan munkákhoz jó ahol a külsőségek számítanak, modell, hostess, szusibárba eladó... vagy szexmunkás, többen mondták hogy a keleti nők kelendőek, de az biztos nem leszek.

Esetleg keleti cégeknél próbálkozzak? De nincs különösebb szaktudásom és ők biztos nyelvet is kérnek..

2013. aug. 4. 19:02
1 2
 11/16 anonim válasza:
hát én londont ajánlom neked, én 8-dik után anyámmal költözök oda ki (apukám ott él és fekete te is próbáj meg beszélni a szüleiddel és tanulj angolt!
2013. aug. 6. 17:16
 12/16 A kérdező kommentje:

Van nyelvvizsgám angolból és a barátommal lakom, a szüleimnek nem sok beleszólása van abba, mit csinálok.

Tervben van az angol vagy német nyelvterületre kiköltözés a barátom részéről is, neki is rezeg a léc a munkahelyén.

Egyébként szívesen körülnéznék Japánban is, csak tényleg sok különféle vélemény van, valaki szerint szuper jó, valaki szerint nem japánként soha nem fogadnak el. Van egy féljapán ismerősöm, a fél életét kint töltötte, ő mesélte, hogy kiközösítették, utálták, főleg a gyerekek az iskolában.

Gondoltam arra is, hogy japánul kellene tanulni - csak minimálisan tudok - de annyian tanulnak már, olyan nagy divat, lehet inkább valami nagyon ritkát kellene.

2013. aug. 6. 18:02
 13/16 anonim ***** válasza:
Sokan tanulnak japánt, de kevesen beszéik vagy jutnak el arra a szintre, hogy beszéljék. A nagyon ritka nyelv valószínűleg azért nagyon ritka, mert keveseket érdekel és kevés lehetőség van benne. A bölcsészettel is felsültél az alapján amit írtál, így addig teljesen felesleges bármiféle ritka nyelvet megtanulnod, ha nem tudod használni.
2013. aug. 6. 18:46
 14/16 A kérdező kommentje:
Nyilván nem szuahélire gondoltam, hanem mondjuk a szomszéd országok nyelvei, orosz, kínai, akik gazdaságilag fontosak, de kínait tanulni nem olyan menő. Itt is napi szinten vannak japán nyelves kérdések, mondjuk szerintem a többség az alapig sem jut el.
2013. aug. 6. 19:05
 15/16 anonim válasza:
ne higgy neki! én gimiben japánban jártam, nagyon befogadóak :)
2013. aug. 6. 19:53
 16/16 Wadmalac ***** válasza:
Dame dame dattara! :)
2013. aug. 7. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!