Tehet olyat hogy nem fizet ki és ha igen akkor miért?
Figyelt kérdés
2009.10.24-én felhívtam a főnökömet hogy hétfőre állítson be mást a posztomra mert alászeretném írni a felmondásom.az óráim nincsenek elszámolva a hétvégéim nincsenek kifizetve..és e mellet a sok ész osztás amit kapunk az egy kicsit sok ...azt mondta ha két hetet nem dolgozom le akkor nem számolja el az egész hónapom és nem kapom meg a fizetésem.meg teheti ezt vagy nem és ha igen akkor miért?amúgy ezzel már töbször fenyegetőzöt de már nem izgat csak az hogy nem akarja kifizetni azt a pénzt amiért dolgoztam és elég keményen.2009. okt. 25. 07:40
1/3 anonim válasza:
Milyen felmondást adsz be? Ha rendkívülit, akkor az azonnal hatályos - azonban a reakciójából ítélve meg fogja támadni munkaügyi bíróságon. Így te akár rosszul is járhatsz.
Ha rendes felmondást adsz be, akkor teljesen jogos, hogy a felmondási időd felét (ebben az esetben ha két hetet kér, valószínűleg 30 napos felmondási időd van) le kell dolgoznod.
2/3 anonim válasza:
A felsorolt indokaid (nem számol el rendesen, nem kapod meg a pénzed) bőven elég a rendkívüli felmondásra. Én azt mondanám, hogy mindenképp ajánlva küldött levélben mondjál fel, és sorold fel az indokaidat. Nem tudom, hogy ha ilyen a munkáltató akkor hogyan járnál még rosszabbul. Valami bizonyítékod van, hogy így bánt veled? Mert ha munkaügyi bíróságra viszi, bizonyítanod kell.
3/3 anonim válasza:
Ja! És olyat nem tehetne, hogy a ledolgozott béredet visszatartja. Ha csak egy napot dolgoztál volna a hónapból, azt is el kell számolni. Sőt, az időarányos ki nem vett szabadságot is ki kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!