Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álláskeresés előtt állok. Két...

Álláskeresés előtt állok. Két gyerekem van,2 és 5 évesek. Az önéletrajzommal, motivációs levelekkel kapcsolatban: mit írjak bele, mit ne?

Figyelt kérdés

Nagyvonalakban: 27 éves vagyok, egyetemről mentem szülni, ott elég sok tevékenységben benne voltam, (pl újságírás). Az egyetemen angol-magyar szakos voltam, 2 és fél évet csináltam meg. Mellette végeztem egy okj szakmát, itt gyakorlat is volt, szülés után még 2 okj szakmát megcsináltam, ez a 3 szakma nem illik össze, max távolról kapcsolódik egymással. (irodavezető, protokollügyintéző, vámügyintéző)Felsőfokú szóbeli nyelvvizsgám van, írásbelire majd csak ősszel megyek. Beszélek még 2 nyelven alapfokon, meg elkezdtem tanulni egy negyediket, még nagyon az elején vagyok. Nincs jogsim. Munkahelyem nem volt még.

Irodai állást szeretnék.

Kérdéseim: beleírjam a gyerekeket? Hova írjam, milyen "pont" alá, hogyan fogalmazzam meg röviden?

Ha valami olyat pályázok meg, ahol általános ügyintézőt/titkárnőt keresnek, beleírjam a többi szakmámat is? Az egyetemet beleírjam, kiemelve bizonyos elvégzett tárgyakat? Az érettségi tantárgyaira, szintjére mennyire térjek ki? A tanfolyamokat mennyire részletezzem?

A nyelvvizsgánál leírjam, hogy csak szóbelim van, vagy csak azt írjam, hogy felsőfokúm van angolból? Mennyire térjek ki a többi nyelvre?

Hobbit írjak bele? Általános kompetenciákat? (rugalmasság, lendületesség, kiváló kommunikációs érzék, stb)

2013. aug. 2. 07:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre, nem akarom én őket eltitkolni, csak nem tudtam, hogy bele szokás-e írni, vagy majd úgyis megemlítem. Egy modern, mai cv-ben nem is nagyon van ilyen fejléc, amiben a magánéletemet írom le (családi állapot, gyerekek, stb), ezért érdekelt, hogy hogyan, hova illesszem be, ha be kell.
2013. aug. 3. 07:39
 12/14 anonim ***** válasza:

A CV egy SZAKMAI önéletrajz. Nincs benne helye se a családodról írt kisregénynek sem pedig annak, hogy mit szoktál csinálni szombat délutánonként. Csak a szakmailag releváns információnak.

A gyerekekről majd mesélsz ha kérdezik.

2013. aug. 3. 09:22
 13/14 anonim ***** válasza:

Nyelvvizsgát ne, nyelvTUDÁST igen.

Gyereket, családi állapotot ne.

Hobbit ne - kivéve, ha van köze a pályázott melóhoz. Pl. ha weblapot szerkeszteni szeretsz a szabadidődben, akkor az nem rossz készség asszisztensi melóban sem.

2013. aug. 3. 17:53
 14/14 anonim válasza:

Én nem rég voltam egy állásinterjún. 2 éves gyermekem van, a volt munkahelyemről kirúgtak, épp mielőtt visszamentem volta a gyedről. Az állásinterjún igenis rákérdeztek a gyerekre, hogy van e. Mondták, tudom-e hogy sok gond van vele, betegség stb. Ki fog vigyázni rá otthon, van aki vigyázzon rá? Hogy oldom meg ezt a "problámát".

Hát lehet nincs köze a magánéletemhez, de a mai világba már igen nehéz találni munkát egy anyának. Mert sokan ilyenek mint ez a cég.

2013. aug. 12. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!