Alapítványi iskolában dolgozó tanárként milyen változást fog jelenteni nekem a pedagógus életpálya modell? Hiszen eddig (se) voltam közalkalmazott, az igazgató annyit fizetett amennyit akart.
Hiába van diplomám és X év gyakorlatom, mivel nem vagyok közalkalmazott, az igazgató gondol egyet és azt mondja: havi 80.000 nettó a fizetés. Egyetemi végzettséggel és 10 évvel. Ha nem tetszik? Akkor el lehet menni. Rám nem érvényes a bértábla!
Na most mi fog változni ősztől? Hiszen az államtól fogom kapni a pénzt, de ugyanúgy nem leszek közalkalmazott. Nem értem a dolgot!
ember te tényleg ilyen naiv vagy vagy csak megjátszod?
ez nem politika.
ezt úgy hívják: kenőpénz, korrupció, megvesztegetés.
a szülő / gyerek bemegy az igazgatóhoz érettségi / év vége / félévkor, és "megbeszélik" a jegyeket. megbeszélik= egy boríték gazdát cserél.
a diák meg röhög a képembe: "úgyse fogsz megbuktatni" anyámék bent jártak az igazgatónál!
és tényleg nem. mondom az igazgatónak: csupa egyese van mégis miért ne bukna? "mert én azt mondtam azért ne."
és ennyi.
van olyan diák amelyik röhögve közli a facebook-on: 100.000-at fizettem az érettségiért, semmit se tanultam és mégis megvan!
vagy ami még durvább: van olyan diák aki fizikailag meg se jelent-és neki is megvan!
csak az magasabb tarifa volt gondolom.
ez is politika "az én iskolámban senki nem bukott el
érettségin"
tehát akkor summa summarum:
- nyugodtam lehet egy iskolában kamu végzettség nélküli emberek szerepeljenek tanárokként (akár 8 általánossal)
- nyugodtan lehet hogy valakit állami díjra terjesztenek fel totál kamu adatok alapján és meg is kapja
- nyugodtan lehet hogy pénzért árulják az érettségit és olyanok is megkapják akik meg se jelennek az érettségin
- nyugodtan lehet hogy papíron létező diákok tömegével üzemel is iskola (olyan tanulók akik valamikor beiratkoztak, hónapok, akár évek óta nem jelentek meg)
- nyugodtan lehet, hogy 15 éve "dolgozik" ott olyan ember, aki még nem tette be a lábát az épületbe
- nyugodtan lehet hogy az alapítványi befizetések rejtélyes módon elvándorolnak bizonyos zsebekbe nyom nélkül
És minderre az a reakció, hogy vállvonogatás, ez van, Magyarország, stb. És ennyi?
Hát akkor tényleg az a hülye aki becsületesen csinál bármit is nemde? Lopjunk csaljunk hazudjunk úgyse lesz belőle semmi. És tényleg nem.
Hát igen. És ha lépek bármit is, másnap (vagy még aznap) munkanélküli vagyok. A végkielégítésért meg szaladhatok a bíróságra, és akkor (se) kapom meg.
Ha már ez évek, vagy évtizedek óta így megy már régen lépnetek kellett volna
ha ez így menne! van a környezetemben két éve munkanélküli tanár. jelenleg épp közmunkás 47.000-ért.
nem kapkodnak ám érte, főleg hogy humán szakos. főleg hogy nem is fiatal.
kevésbé szépen is fogalmazhatok: a kutyának se kell.
szerintem napokon (talán heteken), keresztül kapnál állást,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!