Magyarországon tényleg nem éri meg óvónőnek lenni?
Ha önkormányzati/állami óvodában helyezkedsz el, akkor a közalkalmazotti bértábla vonatkozik rád.
Ha a versenyszférában (magánóvoda), akkor minimum a garantált bérminimumot meg kell kapnod.
Több óvónő ismerősöm van, ha a pótlékokat, egyéb juttatásokat is nézzük, nem keresnek rosszul (más kérdés, hogy pont az siránkozik közülük is a legtöbbet aki télen külföldre jár síelni, nyáron minimum 2 hetes tengerparti nyaralásra megy; 2, vagy 3 éve Egyiptomban nyaralt)
Köszönöm szépen!:)
Utolsó megtudhatom, hogy te hol tanulsz?
El lehet helyezkedni,azzal nincs gond, a kezdő fizetés amikor megapod a diplomád,kb 90ezer ft...
nem sok, az tény.
Politikusként szépek a fizetések. ;-)
Amúgy építész mérnök vagy vegyész mérnök talán.
Szia! Én is az óvónőn gondolkozom.. viszont tartok egy-két dologtól, pl. tesi, ének... ezeket milyen szinten kell szerintetek tanulni/csinálni? Nem vagyok egy nagy tornász, sőt...
Amúgy szerintem egy nagyvárosban mindenképpen megéri. A fizetés nem sok, de mellette lesz szabadidőnk bőven, egy kisebb vállalkozás vagy baby sitterkedés is bevállalható :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!