Anyukám úgy dolgozik, hogy nem övé a bolt, de a fönőke csak havonta egyszer jön. Anyu a boltvezető, eladó. Akkor anyu foglalkozása eladó vagy boltvezető? Mer a fönőke semmibe nem szól bele csak az árut hozza.
Na hiszen, de sok ember örülne, ha az lehetne a foglalkozása, ami a végzettségének megfelel...
Az a foglalkozása, amilyen munkakörben alkalmazták. De mondhatja magáról, hogy boltvezető. Manapság egy takarítónő is toilet manager...
Szerintem a foglalkozás azt jelenti, hogy milyen munkát végez. A beosztás pedig azt, hogy milyen rangban végzi az adott munkát.
Jelen esetben: a foglalkozása eladó.
A beosztása a boltvezető, ha erre kinevezték.
Mivel egyedül viszi ezt a kis boltot, gondolom ilyen kinevezés nem született. Ez többnyire olyan helyen van, ahol több alkalmazott dolgozik.
Szerintem a kettő üti egymást. Egy eladó nem szokott boltvezetői teendőket ellátni, hanem a kasszánál szolgálja ki a vevőket, egy boltvezető viszont nem szokott beállni a kasszához. Most vagy egyik, vagy másik.
De a boltvezető elegánsabban hangzik, én önéletrajzba azt írnám be, abból se lenne semmi, kivéve ha utál a tulaj, és kérdésre azt a referenciát adná rólam, hogy csak a pókhálókat voltam ott leszedni :P
Ez furcsa! Tegyük fel hogy nekem van egy tanári diplomám de a TESCO-ban dolgozok pénztárosként. Akkor az én foglalkozásom pénztáros? Szerintem tanár a végzettségem és jelenlegi munkaköröm betanított pénztáros!
A boltvezető "titulushoz" külön papír kell ezért ne mondja magáról hogy ő boltvezető!!
Ahhoz nem kell semmi papír, hogy bármit mondjál magadról.
Az már másik dolog, hogy elhiszik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!