Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy van ez a műszakpótlék dolog?

Hogy van ez a műszakpótlék dolog?

Figyelt kérdés

Gyári operátor vagyok, 3 műszakban dolgozom. A pótlék délelőtt nincs. Este 6-tól 10-ig van pótlék, ez 40% (és ugye ez 4 órára szól). És Este 10-től elvileg reggel 6-ig (a teljes éjszakás műszak pótlékos), elvileg szintén 40%. Na mármost én olyat olvastam, hogy 2012 július 1-től a délutános pótlék 15% (óraszámot nem találtam) az éjszakás meg 30%.

A műszakpótlékot a kormány dönti el, vagy a cégek? Tehát minden cég más-más pótlékot ad, más-más időponttól időpontig, vagy pedig nem?

Valaki felvilágosíthatna erről, mert ez nekem bonyolult ez a kavarás!

2013. júl. 18. 18:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Úgy tudom ez törvényileg szabályzott, vagy legalábbis eddig úgy tudtam, de most kicsit megzavarodtam én is. Nálunk úgy van, hogy 18-24 óra között van 30%-os műszakpótlék, és 0-6-ig 40 %. Az mondjuk szerintem hülyeség, hogy 18-22-ig is 40% van, a délutános mindig alacsonyabb az éjszakásnál.
2013. júl. 18. 19:45
 2/2 A kérdező kommentje:

Pedig elvileg ez gyárfüggő. Én még csak 2 hete dolgozom, szóval még egy fizetés sem jött meg, a szerződésben pedig ennyi szerepel:

műszakpótlék: több műszakos munkarendnél: 40%, folyamatos munkarendnél: 50%

A időkről nincs szó, ezeket úgy informálódtam össze a dolgozóktól. Nem értem én ezt. Én eddig úgy tudtam, hogy FIX minden cégre nézően, és a kormány szabja meg. Akkor ezek szerint cégfüggő mégis csak?

2013. júl. 18. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!