Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan, aki az egészség...

Van itt olyan, aki az egészségügyben dolgozik? Próbaidő alatti felmondással kapcsolatban lenne egy kérdésem.

Figyelt kérdés

2013. júl. 13. 21:10
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
holnap mondok fel.még nem telt le a próbaidőm. csak eléggé be vagyok parázva,ezért is emeltem ki, hátha ír valaki valami megnyugtatót :)
2013. aug. 4. 21:43
 12/20 anonim ***** válasza:

1. No para. Nem jó semmire. :)

2. A szerződésben benne van, hogy ki gyakorolja a munkáltatói jogokat. Két példány felmondás, én személyesen aláíratnám vele, mindkettőt. Az egyiket megtartod, a másik megy a munkaügyre. Ott is aláíratod a saját példányodat (így két aláírás lesz rajta), és elhozod magaddal. DÁTUMOZVA LEGYEN!!!

3. Munkaruha, belépőkártya, minden leadás történjen meg holnap.

4. Lehet, hogy kiabálni fog, ha pont ő gyakorolja a munkáltatói jogokat. Ne kiabálj vissza, maradj higgadt. Félni nincs értelme, de ne hagyd magad terrorizálni. Ad absurdum azt is (higgadtan) megmondhatod, hogy ilyen hangulatban annyira rosszul érzed magad, hogy emiatt mész el.

És persze, próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondhatsz.

2013. aug. 4. 21:58
 13/20 A kérdező kommentje:
köszi :))
2013. aug. 4. 22:53
 14/20 A kérdező kommentje:
képzeljétek,nem írta alá a felmondásomat! emiatt pedig nem fogadták el a munkaügyön és nem tudtam kilépni! :S
2013. aug. 5. 20:48
 15/20 anonim ***** válasza:

Ajánlott, tértivevényes levélben postára adni, elsőbbségivel.

Amúgy ilyen nincs, hogy nem írja alá. Ő gyakorolja a munkáltatói jogokat? Mert akkor köteles átvenni. Az engedélyére nincs szükség, csak arra, hogy bizonyítottan megkapják - ezt lehet az ajánlott levéllel helyettesíteni.

2013. aug. 7. 00:16
 16/20 anonim ***** válasza:

A Felmondásodat NEM IS KELL a munkaadónak sem aláírni sem elfogadni!

Ezt egyoldalúan TE nyújtod be! Csakis a te aláírásodnak kell rajta szerepelnie és máris érvényes!

2013. aug. 7. 08:05
 17/20 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! csak az a gond hogy a munkaügyön is azt mondták hogy csak akkor veszik át tőlem a felmondást ha a közvetlen főnököm is aláírta! szóval most még ott vagyok keresünk embert a helyemre, aki nekem kell betanitanom mert addig nem mehetek el amig nincs új ember! ráadásul volt valami hiánya a főnöknek,( nem volt meg 2 laptopja) meggyanusitott h én vittem el, ebből is tisztáznom kellett magamat szóval nem volt egy leányálom az a nap. féltem hogyha kilépek akkor rámveri a balhét h én vittem el! Pedig nem! így inkább maradtam még egy kicsit. de most normálisabb velem, amióta megtudta h el akarok menni, nem kiabál meg nem aláz legalább. szerintem megijedt.
2013. aug. 11. 11:51
 18/20 anonim ***** válasza:

Akkor elismétlem még egyszer.

- A főnöködnek NINCS BELESZÓLÁSA abba, hogy te felmondasz vagy sem! Kutyát nem érdekli, hogy ő aláírja-e / elfogadja-e!

- A felmondásodat beadod és kész. A felmondási idődet ledolgozod aztán tipli. Semmi egyéb kikötést nem támaszhatnak számodra!

"' keresünk embert a helyemre, aki nekem kell betanitanom mert addig nem mehetek el amig nincs új ember!"

" azt mondták hogy csak akkor veszik át tőlem a felmondást ha a közvetlen főnököm is aláírta!"

Ezért olyan munkaügyi pert lehetne a nyakukba varrni, hogy 2-3 évi fizetésed kiperelheted belőlük kártérítésként.

" ráadásul volt valami hiánya a főnöknek,( nem volt meg 2 laptopja) meggyanusitott h én vittem el"

Gyanusítgatni lehet, csak kutyát nem érdekel. Bizonyítani kell. Ne foglalkozz vele ha nem te tetted el a gépeket.

Szóval írd meg a felmondásod ÍRÁSBAN, kettő példányban. Battyogj vissza a munkaügyre és mond meg, hogy ezt a felmondást már pedig ők át fogják most venni, vagy ha nem akkor majd feladod ajánlott tértivevényes levélként (ha nem veszik át a levelet az sem számít, úgy is érvényes). Ha nem hajlandóak átvenni a felmondásodat akkor mondd meg, hogy majd a munkaügyi bíróságon megbeszélitek a felmondás kérdését akkor. Rögtön át fogják venni.

2013. aug. 11. 12:48
 19/20 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Megkérdezhetem, mi lett?
2013. aug. 17. 07:28
 20/20 A kérdező kommentje:
köszi a segítségeteket! :) végülis tegnap jöttem el, tehát az eset után még 3 hétig dolgoztam. nem baj végülis,legalábbis az anyagi oldalát nézve. tegnap közli a főnököm, h akkor ne jöjjek többet, egyik nap igazságtalanság ért,más hibája miatt szidtak le, én kinyitottam a számat, kiálltam magamért, erre felmond. de nem is baj, legalább megszabadultam tőle végleg!! Hála a jó égnek. Jelenléti ivet leadtam, tehát ki kell fizetniük még ezt a 3 hetet is. Új ember még mindig nincs, de ez már nem az én problémám. :) köszi még egyszer nektek! :)
2013. aug. 24. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!