Hogy érjem el, hogy ne rúgjanak ki?
Egy számítástechnikai üzletben dolgozom közel 2 hónapja és elég gyengén megy az üzlet, de azt mondják, hogy már közel 1 éve gyengélkedik.
Mivel nem szárnyal annyira az üzlet a főnök öccse elment egy biztosabb munkahelyre.
Nagyon igyekszem és azon vagyok, hogy fellendüljön az üzlet. Attól félek, hogy ha a bolt megint beindul akkor engem elküldenek és visszajön a főnök öccse mondván, hogy kösz az eddigi munkád, de most már én is boldogulok.
Szóval mit tegyek, hogy nélkülözhetetlen legyek. Azon gondolkodtam, hogy mivel szerviz is vagyunk, így megtanulhatnék laptopot javítani, vagy ilyesmi.
Ti mit tennétek? Mit tudtok tanácsolni?
Tényleg végülis egy 80 céget könyvelő irodában dolgozónak tényleg nincs fingja se a vállalkozásokról. Azért arra én is kíváncsi lennék, milyen vállalkozásokat indítottál,hogy több,mint 10-et indítottál. Ha egy vállalkozás jól megy és nyereséget termel, akkor nem szoktak többet indítani. Csak arra tudok gondolni, hogy elloptad az adókat és járulékokat, és bedöntötted, majd újra. Az viszont nem vállalkozás, hanem közönséges csalás.
Kérdező, bocsi az offért, csak kevésbé tolerálom az ilyen nqgyokosokat!
"Tényleg végülis egy 80 céget könyvelő irodában dolgozónak tényleg nincs fingja se a vállalkozásokról."
Tényleg nincs. Te hányat indítottál?
"Azért arra én is kíváncsi lennék, milyen vállalkozásokat indítottál"
Akkor ugyanabban az alkalmazotti kórban szenvedsz, mint a legtöbben. Nem tudod, mire kell kíváncsinak lenned.
"Ha egy vállalkozás jól megy és nyereséget termel, akkor nem szoktak többet indítani"
Mások a szokásaink. Én szoktam. Ami jól működik, azt rábízom másra, működtesse, én megyek tovább.
"Csak arra tudok gondolni, hogy elloptad az adókat és járulékokat, és bedöntötted, majd újra."
Akkor fejleszd a képzelőerődet, és ne magadból indulj ki. Könyvelőként értem, hogy csak ilyenre tudsz gondolni, gondolom ilyenekben segédkezel. Én nem, egyiket sem döntöttem be, egyiknek sem volt soha tartozása.
"kevésbé tolerálom az ilyen nqgyokosokat!"
Akkor a tolerancia szinteden is van mit fejlesztened.
Tehát
1: vagy indíts vállalkozást, hogy legyen ezen a területen tapasztalatod, vagy ne szólj bele a témába, ha nincs fogalmad róla
2: tanulj meg úgy kérdést feltenni, hogy az a hasznodat szolgálja
3: kezdj el megbarátkozni a gondolattal, hogy az általad ismert szokásokon kívül más szokások is vannak
4: dolgozz a képzelőerődön, és mozdulj ki abból a körből, amiben élsz, ahol üzletvitel szerűen adót csalnak
5: fejlessz a tolerancia szinteden
Nahát, ennyi új feladat hirtelen! Újra van miért felkelned! Hát nem csodálatos?!? ;)
Na jól van, hadjuk! A kérdés nem rólunk szól. Belátom mások vagyunk. Gondolom akkor azért nem akarod elárulni a vállalkozásaidat, mert nem akarod, hogy elvegyék az ötleteidet, amit megértek! Hát akkor további sok sikert a vállalkozásaidhoz!
Azt azért még mindig túlzásnak érzen, hogy fingom sincs a vállalkozásokról, sajnálom, hogy ilyen véleménnyel vagy a könyvelőkről.
Remélem nincs harag!
Nem azért, hanem mert teljesen irreleváns. Nyelviskola, alkatrész-gyártás, online kereskedelem, különböző egyéb kiskerek, szépségipar... ezekkel senki nem lett okosabb. Ha részleteket írok az egyikről vagy másikról, akkor sem lesz attól senki előrébb..
Az egyetlen módja, hogy valakit ne lehessen kirúgni, ha ő maga a főnök. És hogyan lehet főnök valaki, ha fiatal, és saját elképzelése szerint semmije nincs meg hozzá? Nos, ez a kérdés még nem hangzott el, gondolom azért, mert csak szerintem fontos.
De ha valaki még nem csinált vállalkozást, az ne mondja, hogy ez vagy az a hátránya. Ha valaki csinált, és rossz tapasztalata van, akkor mondja el, hogy HOGYAN NE csináljon a kérdező vállalkozást. Tegnap is, ma is és holnap is indulnak olyan vállalkozások, amik hosszú távon sikeresek lesznek. Nem lehet, hogy inkább azoktól kellene eltanulni valamit ahelyett, hogy megijedve a 90% bukásra ítélt vállalkozástól nem kezdünk semmihez, sőt, másokat is lebeszélünk róla?
Persze, hogy nincs harag. Főleg, hogy mindjárt kiderül, hogy morálisan tök egy nyelvet beszélünk, és elítéljük a közösség adócsalás útján való meglopását... ;)
Végülis belátom, hogy én csak a számok alapján tudom, hog nilyen egy vállalkozás jövedelmezősége. Azt tudom, hogy mennyi költséghez mennyi bevétel kell. De a mögöttes tartalmat nem egészében látom át!
Te valami Isten adta tehetség lehetsz, ha ilyen sokféle tevékenységbe belekezdtél, és jól megy. Ezt komolyan mondom! Gratulálok!
De hogy a kérdezőt se felejtsük el módosítanám a válaszomat! Tanulj ki mindent, szerezz kapcsolatokat, és ha nem jön össze a bolt, akkor majd nyiss sajátot. De azért kalkulálj előtte.
Igen. Tanulj ki mindent, szerezz kapcsolatokat, kalkulálj előtte, és ne csak számtech üzlet nyitásán gondolkodj!
Én nem vagyok multitalentum, nem értek se a fotózáshoz, se a szépségiparhoz, se a kereskedelemhez, se a gyártáshoz. Azokhoz értenek mások. Nem kell egyedül csinálni mindent..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!