Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tehetnék egy ilyen esetben...

Mit tehetnék egy ilyen esetben, amiből nem látom a kiutat?

Figyelt kérdés

Megszereztem az érettségit és után két éves OKJ-s képzésre mentem és mostmár az is megvan. Viszont még így se tudok elhelyezkedni, mert nagyon mellényúltam az OKJ-s képzésemet illetően. Jogi asszisztens végzettségű vagyok, de szinte csak a fővárosba keresnek (én vidéki vagyok) ilyet és ott is csak úgy ha már több év tapasztalatom van. Sajna nem vagyok pesti és pénz nélkül (nem, senkitől nem tudok kérni) meg ugye nem tudok felköltözni.

Mit lehet tenni ilyen esetben? Mit lehet tenni ha a szakmámmal nem találok állást?

Kezdek egyre depisebb lenni, mert teljes pénztelenségben szenvedünk és már rosszul vagyok az itthon léttől, pénzt is kellene keresnem, de úgy néz ki hogy tapasztalat és pesti lakcím nélkül meg vagyok lőve.

Nincs pénzem új szakma kitanulására és úgy egyáltalán semmire sem.

Volt már itt valaki ilyen helyzetben? Hogy oldotta meg?

2013. júl. 7. 20:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha van hozzá kedved és tehetséged akkor menj felsőoktatási intézménybe tovább tanulni, persze lehetőleg állami finanszírozásra. Olyat válassz amivel később állást is találsz. Iszonyatosan túrj utána milyen támogatások léteznek. Mert rengeteg fajta van. Emellett kaphatsz kolit, ösztöndíjat és dolgozhatsz is, diákmunkából nincs hiány. És ha még ez sem elég akkor a diák hitel is ott van. És egy budapesti suli esetén rögtön nem lesz gond hogyan oldjad meg a fővárosban lakást. Kereshetsz akkor már a mostani szakmáddal is állást akár.

Persze mindez csak ha akarsz és tudsz tanulni.

2013. júl. 8. 04:16
 12/18 anonim ***** válasza:

Eladóktól ritkán kérnek TÉNYLEGESEN végzettséget. Érdemes kilincselni vendéglátóhelyeken (pultos, pincér), boltokban.

A gyár pedig messze van vagy sem, meg kell próbálni és inkább ingázni. 50 km-es körzetben csak van nagyobb város, ha más nincs, be kell járni oda dolgozni.

2013. júl. 8. 07:13
 13/18 anonim ***** válasza:
Fodrászként,masszőrként vidéken is lehet próbálkozni és ha tényleg jól dolgozol,akkor az megtérül.Tény,hogy kisebb falvakban ez nem fog menni.
2013. júl. 8. 07:51
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Idióta szakmákból egyetemen is van jócskán,de amihez ész is kéne arra kevesen jelentkeznek,mert rizikós,hogy elvégzi és még akkor sincs gari rá,hogy talál melót.Az ilyen asszisztenses okj-k full ráfaragások.Ha nincs anyici,apuci aki tolja valaki alá a lét,meg a melót akkor a himi-humi szakmájával nehéz dolga van.Én a helyedben nyelvet tanulnék és nagyon gyorsan kimennék tőkét építeni.Vendéglátásban,szállodaiparban is lehet félretenni,igaz pár évig nem lesz életed,de később(5 év),már meg tudod alapozni a jövőd és nem lesz diákhitel tartozásod.
2013. júl. 8. 07:56
 15/18 A kérdező kommentje:

Diák hitelt akkor se vennék fel, ha kényszerítenének rá, szóval ez nem jó megoldás :/ így is rengeteggel tartozunk már......

De azért köszönet a tanácsokért. Mindenképp szeretnék még valamikor egyetemre menni (persze ha felvesznek) csakhát ott is ugye ott van a koli, amire szintén nem tudok félre tenni. Mondjuk ha nem lenne sok egy hónapra akkor csak össze tudnám hozni valahogy.

Na, mind1 köszi a tanácsokat :)

2013. júl. 8. 19:15
 16/18 anonim ***** válasza:

Ebben a helyzetben a legfontosabb hogy munkát keress bármilyet amit helyben találsz, és sajnos nem tudsz segíteni a családodnak a kereseteddel max azzal hogy a rád eső rést állod, de többet nem, mert az a te jövődre kell, mert minél tovább maradsz abban a helyzetben annál tovább tart a kínládás és az hogy sosem jutsz egyről a kettőre. És igazából a családodnak sem tudsz segíteni hathatósan, szóval senkinek sem jó. Jövőre meg jelentkezz egyetemre, addig is tanulj nyelvet, ha másként nem otthon könyvből, de légy kitartó.

Az egyetem nem feltétlenül drága, vagy megoldhatatlan, csak ésszel kell jelentkezni, nem mindegy hova mész tanulni. Olvasd el ezt a topikot és nézd meg milyen megoldások is léteznek.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

2013. júl. 8. 19:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Pedig nem ördögtől való a diák hitel sem. Leginkább pont a hozzád hasonlóak segitése miatt találták ki és nagyon sokan jól jártak már vele. Persze első körben a rengeteg más támogatásnak járj utána.
2013. júl. 8. 20:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Rajtad csak külföld segít induljunk együtt ;)
2013. júl. 9. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!