Szerintetek létezik, hogy valaki rossz alkalmazott, de a saját sorsának nagyon is jó kovácsa?
Figyelt kérdés
Szerintem sajnos én ilyen vagyok.Én hamar kimutatom a főnökömnek,ha nem tetszik valami,és ezt ugye nem feltétlenül honorálják.Viszont olyan kitartásom van,mint kevés embernek,és nagyon a pontosság,precizitás híve vagyok.Ez a jelenlegi munkahelyemen annyira meglátszik,hogy az én munkakörnyezetemben minden,mindig a munkahelyi előírásoknak megfelelően 100%-os,holott ez már beteges is szerintem.Családi vállalkozásban nőttem fel,korai fiatal éveimben a családi vállalkozás előrejutásában jelentősen segítettem szervezői munkámmal.Nyilván az anyagiak is szükségesek az egyéni vállalkozáshoz,de szerintetek érdemes ebben elgondolkoznom?2013. jún. 28. 22:11
1/3 anonim válasza:
Én ugyanilyen helyzetből indultam (családi vállalkozásban nőttem fel és segítettem vinni, továbbfejleszteni). Jelenleg 9-5-iges irodai munkám van már pár éve és lassan megőrülök. Elég rossz alkalmazottá váltam, mert bár lelkesen indultam, én is kimondom, ha nem tetszik valami, ha valamin változtatni kéne, vannak ötleteim stb., de a rendszer nem így működik. Plusz az irodai pletykázás, könyöklés és általános gusztustalan emberi magatartás az agyamra megy, lassan lépek.
Nagy keményen tudok dolgozni, ha hiszek valamiben. Sajnos másnak már nem tudok, de lehet, hogy sose tudtam, csak most derül ki igazán.
Ezért ha ilyen vagy, akkor simán jobb valóban a saját életed kovácsának lenni, mert ha másoknak dolgozol, az felőrölhet.
2/3 anonim válasza:
Biztos hogy van ilyen. Annak idején, amikor befejeztem az egyetemet (nyelvszakok), elmentem több fejvadász céghez is. Az egyiknél írattak velem egy hosszú tesztet, amiben direktbe szó sem volt munkáról. Miután kiértékelték, megállapították, hogy túlságosan individualista vagyok, teljesen alkalmatlan lennék beosztottnak, mert ha engedelmeskednék is, egészen biztosan rosszul viselném a korlátokat, a végzettségemmel, pláne pályakezdőként vezetői állásra esélyem sincs (mellesleg szerintem arra is alkalmatlan lennék), ők szívesen keresnek nekem állást, de jobban járnék, ha önállóan kezdenék valamit magammal. Igazuk volt, azóta is boldogan élek szabadfoglalkozásúként nyelvtanításból és tolmácsolásból.
3/3 anonim válasza:
Sziasztok! Érdekes olvasni ezt, én is ilyen embernek tartom magam. A kitartásom, a kemény munka, a precizitásra és maximalizmusra való törekvésem még egyelőre csak az egyetemen, diákmunkák és gyakornoki munkák alkalmával "jöttek elő", azaz jelenleg pályakezdő vagyok idegenforgalmi végzettséggel. Nekem már most az a "kínom", hogy bár szívesen végigjárnám én azokat a bizonyos lépcsőket, de valahogy rosszul vagyok az egész rendszertől. Nekem is magammal kellene majd kezdjek valamit, de én meg szegényebb családból származom és pályakezdőként egy kis tőkét is össze kellene ehhez szednem. Viszont érdekes lesz, hogyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!