Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kifolyik a kezemből a pénz!...

Kifolyik a kezemből a pénz! Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, sikerült rögtön egyetem után a diplomámmal elhelyezkednem, olyan 300.000 körül van a nettóm. Lakást nem fizetek mert a sajátom, autót csak tankolni kell, hitelem, tartozásom nincs.

Mások ennyi pénzből (sőt, jóval kevesebből is) családokat tartanak el, spórolnak, törlesztenek, én meg minden hó végén alig várom már hogy megjöjjön a fizetésem. Ami tetszik azt megveszem. Nem tudom mire vezethető ez vissza mert nem voltam szegény gyerek, tehát nem lehet hogy így próbálom kompenzálni gyermekkorom pénztelenségét. Tényleg nem tudom hogy egyedül hogy bírok ennyi pénzt elkölteni. Hogyan spóroljak? Volt valaki hasonló helyzetben? Mi lett vele?

2013. jún. 19. 22:09
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Ennyi pénzből, ha se család, se albérlet, se lakáselőtakarékosság nincs, akkor bőven félre kéne tenni úgy 150-200-at. Jövőben kelleni fog: család, nyugdíj és az állás se biztos, hogy mindig meglesz. Egy esetleges munkahelyváltást akkor tudsz könnyen megcsinálni, ha van több hónapra elég spórolt pénzed.

Javaslom minden fizetéskor rögtön rakd félre, tedd valami megtakarításba (pl. nyugdíj előtakarékosság, lakás előtakarékosság: bővítésre, felújításra is kellhet! Vagy akár lakáscserére) amit annak szánsz. A maradékból gazdálkodj a hónapban. Mivel nem lesz nálad a pénz, így kénytelen leszel beosztani ami marad...

2013. jún. 20. 01:10
 2/6 Sandol ***** válasza:
100%

Szia!

Amit az első írt,teljesen egyetértek. Ezen felül szerintem egy-két hónapig nézd a kiadásaid tételesen! Vezesd valahogy! Androidos telefonokra vannak nagyon jó progik, pl. AndroMoney, Easy Money. Ezekbe ha vásárolsz valamit vagy este be tudod írkálni a költségeidet. És hónap végén meglátod, hogy mire költesz sokat, és abból vissza tudsz venni. De javaslom én is a megtakarítást!

2013. jún. 20. 07:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Xcel táblában vezesd a kiadásaidat. Ha 150et elköltesz az rendben van: élned is kell, de felét simán félre tudnád tenni.
2013. jún. 20. 09:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mire költesz?

Ha továbbképzésre akkor semmi gond,mert az befektetés,de ha hülyeségekre akkor tényleg gáz.

Pl:Én kb 200-250 költök el 350-ből de ebből 85% ilyen olyan könyvek tanfolyamok,a többi a megélhetés és az edzés.Nézd meg mi az amire nem kellene költened.

2013. jún. 20. 12:32
 5/6 hájaaa ***** válasza:
100%
Ajánlom figyelmedbe az "Ősember a pénztárcámban" című könyvet Dr. Tóth Andrástól. Pont erről szól.
2013. jún. 20. 15:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat!
2013. jún. 20. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!