Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » ECDL vizsga még mindig megbecs...

ECDL vizsga még mindig megbecsült?

Figyelt kérdés
Érdemes manapság letenni az ECDL vizsgát, szeretik a munkáltatók? Tipp, hogy hol jó megcsinálni?

2013. jún. 16. 08:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Attól függ. Idősebb korosztálynál ér valamit akiknél még nem magától értetődő hogy értenek az irodai szoftverekhez de ezt leszámítva nem sokat ér ma már. Én anno kiváltottam mert az 5-ös informatika érettségivel ki lehetett vizsga nélkül.
2013. jún. 16. 09:44
 2/16 anonim ***** válasza:

Miért, régen az volt? :D

Én a pénzügyi szektorban fogok dolgozni, de az még soká lesz, 3-4 év múlva. Világos, hogy addig a minimális szinten álló informatikai tudásomat is fejleszteni kell, ennek az első lépése lesz az ECDL-ek megszerzése.

Gimiben lehetőség volt rá, de csak 6-ot szereztem meg a 7-ből és érdektelenség miatt kifulladt a dolog, valamint az első és az utolsó vizsga sikeres letétele között maximum 4 év telhet el, ezért már el is évültek a korábbi vizsgák.

Nem nagy kunszt letenni, meg egy vizsga kb. 2-3 ezer forintba kerül(t régen), szóval nem is drága. Meg tényleg jó lenne érteni a MS Office és egy-két másik programhoz.

2013. jún. 16. 09:53
 3/16 anonim válasza:

Én jelentkeztem egy vizsgaközpontba és levizsgázgattam apránként amikor kedvem tartotta, nem jártam tanfolyamra, neten minden megvan ami a felkészüléshez kell.

Végülis csak azért csináltam meg, mert mindenki azt mondja, hogy ért a Word-hoz, Excel-hez, de azért ez nem igaz. Így nekem tanúsítványom van róla, de leginkább az motivált, hogy az önéletrajzomban minél több dolgot fel tudjak tüntetni.

Sokszor kértek az egyetemen tankörtársaim, hogy csináljak már táblázatból grafikont, vagy hogy hogy kell tartalomjegyzéket készíteni..stb. De ha megkérdezném őket mind azt mondaná, hogy ért hozzá.

Ha nem készültem volna ECDL-re sok minden kimaradt volna nekem is az Office tudásomból.

Nem megeröltető a fiatal korosztálynak felkészülni. De azért Access-ből lehet bukni.

2013. jún. 16. 11:47
 4/16 anonim ***** válasza:
Munkahelyen jó, ha be tudod írni életrajzba. Inkább már ez is alap dolognak számít, szóval elvárás, hogy érts a szerkesztő programokhoz és legyen róla papírod is.
2013. jún. 16. 13:26
 5/16 anonim ***** válasza:

Volt olyan pillanat, amikor megbecsülték? Nekem nem tűnt fel.

Nem igaz, hogy kell papír arról, hogy értesz a használt irodai programokhoz, egyszerűen érteni kell hozzá. Ez nagyon nyilvánvalóan kiderül a próbaidő alatt, kb. az első napon.

2013. jún. 16. 14:14
 6/16 A kérdező kommentje:
Na jólvan, de van az alaptudás és van az extra mint például: körlevél létrehozás. Ne mondjátok már nekem hogy a körlevél szerkesztés meg makró az alap tudás :S a legtöbb ismerősöm se tudná megcsinálni (diplomások)
2013. jún. 16. 14:43
 7/16 anonim ***** válasza:
58%
Igen! Kell papír róla! Elvárják. Én vezetni is tudtam jogsi előtt, akkor ahhoz sem kéne papír?
2013. jún. 16. 18:45
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

Az ECDL olyan mint a köszönés..a nélkül már nem megy ...

Hogy mit tudsz, mit nem, az nem érdekes, papírod legyen róla...a többit majd megtanulod, ha rákényszerülsz..nagyjából mindenki így csinálja.

Asszem már érettségizni sem lehet a nélkül.

2013. jún. 17. 11:22
 9/16 anonim válasza:
Jó buta vagy kedves utolsó, hogy ne lehetne nélküle érettségizni te szerencsétlen? :D Tájékozódj mielőtt hülyeségeket beszélsz...
2013. jún. 17. 11:52
 10/16 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, szerintem azzal akarod nyugtatni magad, hogy itt pampogsz nekünk, hogy semmi értelme az ECDL-nek, holott igen is van. Ne nekünk akard bemagyarázni, azért mert neked nincs ilyened.
2013. jún. 17. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!