Vannak még rajtam kívül itt olyan diplomás pályakezdők, akik már elmúltak 25 évesek?
Nagyon fura itt, ahogy a fiatalokkal bánnak.
Sok fejlett országban képesek felfogni,hogy a fiatalság, a tudás a jövő. Nah itt nem így van. Ésszerűséget szerintem ne keress ezekben az intézkedésekben (hihetlen, hogy egy pályakeződ semmi támogatást nem kap, s még tb-t is kell fizetnie, továbbá teljes áron utazik).
Most már tényleg nem tudom, hogy utánunk jár-e támogatás. Mindenhol a 25 év alatti pályakezdőket írják. Viszont tény, hogy a diplomásokról nem esik szó.
Ami Budapestet illeti, csak a hirdetések alapján látom azt, hogy több helyre adhatnám be a pályázatomat,de ez nem jelent semmit. Tudom, hogy hogyan működnek a dolgok, nálunk is sok a kamu álláshirdetés, mert már megvan rá az emberke, csak muszáj meghirdetni. Amúgy nem tervezek Budapesten állást vállalni, nem akarok odaköltözni, de azért szoktam nézegetni.
Egyébként tényleg szégyen, hogy egy pályakezdőnek semmilyen támogatás nem jár, fizesse a tb-t.(tb-t néhány esetben átvállalhatja az önkormányzat, ha szociálisan rászoruló az illető, de ezt sem vállalják mindig, én például nem vagyok olyan szociális helyzetben, hogy fizessék helyettem)Pont, hogy a pályakezdőket kellene támogatni, segíteni, hogy munkához jussunk.Nem jó érzés, hogy még 27 évesen is pályakezdő vagyok és még soha nem volt munkám és még én érzem sokszor kellemetlenül magam emiatt, ha valaki, mondjuk egy új ismerős erről tudomást szerez. Ilyenkor általában azt szokták gondolni, hogy teljes mértékig az én hibám és hülye vagyok.
Én azért is gondolom, hogy jár utánunk kedvezmény, mert régen a Start kártyával kapcsolatban is főleg a 25 év alattiakat emlegették, pedig akkor még biztosan járt a 30 év alatti diplomás pályakezdőknek is. (akkor a 25 év a nem diplomásokra vonatkozott, a 30 év pedig a diplomásokra, szerintem így van ez most is)
Másrészről pedig, elvileg a Start kártya helyett vannak ezek a mostani kedvezmények, amik már automatikusan járnak, tehát aki jogosult lenne a Start kártyára (ha még létezne), az jogosult kell hogy legyen most is a kedvezményre. Bár lehet, hogy ez csak az én logikám.
Az a baj, hogy a NAV-nál és a munkaügyi központban dolgozók közül sincs mindenki teljesen képben a dolgokkal.
Kérdező (és a többiek), te mióta vagy munkanélküli? Ha legalább hat hónapja, akkor tartós álláskeresőnek minősülsz, és ekkor is jár utánad kedvezmény. Sőt, ekkor még nagyobb mértékű és tovább (három évig) jár, mint amit a pályakezdőknek adnak.
Megtaláltam a tájékoztatót de most máshogy van fogalmazva. Az 5. oldalon tényleg szerepel egy adókedvezmény a tartósan álláskereső személyek után, akik 6 hónapja be vannak regisztrálva. Csak azt nem értem, hogy nekem miért mondtak mást? Ráadásul személyesen voltam benn. Azt hiszem újra felhívom őket, mert ha jár, akkor beírom az Önéletrajzomba.
Igen, 4 hónapja vagyok regisztrálva, de már nagyon türelmetlen vagyok, nem akarok még 2 hónapig munka nélkül lenni, de 99% az esély rá, hogy addig se lesz munkám. Egyszerűen semmi lehetőség nincs most, amire beadhatnám a pályázatom. Most csak abban reménykedhetek, hogy a cégek, ahova elküldtem az önéletrajzom csak úgy, egy jövőbeli álláslehetőség reményében, egy csoda folytán felhívnak, mondván, hogy van számomra egy állásajánlatuk. Ez maga lenne a megváltás, és persze a csoda.
Utolsó válaszoló. Az önéletrajzodban mindenképpen szerepeljen, hogy regisztrált munkanélküli vagy, ez fontos, ha a munkáltató ezt meglátja, egyből felkelti a figyelmét. Hogy milyen kedvezmény jár utánad, azt szerintem ne írd bele. Az én önéletrajzomban is szerepel, hogy február x napja óta regisztrált pályakezdő álláskereső vagyok.
Én nagyon örülnék neki, ha ez a kedvezmény megmaradt, júliusban kell visszamennem a munkaügyibe, akkor újra rákérdezek, ha csak addig nem kapok munkát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!