Magyarországon miért nem kell a képzett munkaerő, a hozzáértő emberek?
Szellemi tevékenységet, irodai munkát végzek. Otthon kb. másfél évig kerestem munkát sikertelenül, egyetlen helyre hívtak be, pedig sok helyen szinte rám volt írva az álláshirdetés. Két diplomám, 4 felsőfokú és 2 középfokú nyelvvizsgám van. Kénytelen voltam otthagyni az országot és most Németországban találtam azonnal egy nagyon jól fizető állást, effektíve azt mondták, hogy örülnek, hogy jöttem.
Nem a magam fényezésére írtam ki a kérdést, tudom, hogy hasonló képzéssel nem vagyok egyedül, csak a helyzet illusztrációja a rövid történetem. A kérdés, hogy Magyarországnak miért nem kellenek a jól képzett emberek se állami, se magánszférában és miért kényszerítik az embereket arra, hogy elhagyják a hazájukat, kinek jó ez, pláne hosszú távon?
Sok az álláskereső, kevés a hely.
A már ott dolgozóknak, polgármestereknek, kiskirályoknak is akad munkanélküli ismerőse, ők pedig akkor is elsőbbséget élveznek a diplomással szemben, ha nekik nincs.
Mellesleg szerintem írd le mi az a 2 diplomád, mert mindjárt megjelennek a pampogók, hogy biztos kommunikáció, andragógia, vagy egyéb büfédiplomák, esetleg tengerbiológus ami Mo.-n nem kell, vagy környezetmérnök ami "csak" egy interdiszciplináris tudomány, plusz eszperantóból és lováriból nyelvvizsgáztál, persze, hogy nem találsz munkát.
"Magyarországon miért nem kell a képzett munkaerő, a hozzáértő emberek?"
Mert nektek elvárásaitok vannak! Bejelentett munkát, normális munkaidőt, emberi körülményeket, anyagi és szakmai megbecsülést akartok! Erre Magyarországon kevés helyen van igény. Jobban szeretik a tanulatlan, mindent elvállaló, semmiért sem visszaszóló, alacsony fizetéséért reszkető rabszolgákat, akik nem gondolkodnak, csak csinálják, amit mondanak nekik..!
Magasak az adók, emiatt meg van lőve a foglalkoztatás. Az, hogy x Forint nettó fizetést kézhez kapj, a munkáltatónak 2x Forintjába kerül. Ezen csak és kizárólag a politika tudna változtatni, de nincsenek kapitalista pártok, ezért nem valószínű, hogy változás lesz.
Gratulálok az állásodhoz, sok sikert!
Gondolj bele, te 2 diplomával és 6 nyelvvizsgával képtelen vagy állást "csinálni". Ha még te sem vagy képes rá, akkor mástól hogy várhatod el?
Tudod, az állások nem a fán nőnek. Ha van igény azt ki kell elégíteni, erre vannak a a vállalkozások amik foglalkoztatják az embert. Ha van olyan igény, amit a te 2 diploma/6 nyelvtudással ki tudsz elégíteni, akkor bizony azt neked kellett volna létrehozni (ha meg nem tudod mi az, ahol hasznosítani tudnád ezt, akkor ne csodálkozz..).
Mert EZ MAGYARORSZÁG a putri.
Kell a munkaerő de nagy multiknál leginkább,ha itthon vagy csak oda érdemes menni,mert ott megfizetik a képzett embereket.
Amúgy igen kint két kézzel kapkodnak az emberek után,meg is lehet nézni németben az életet,ott ALAP a Bömös,a Merci,ilyen iPhone olyan 3D TV,évente 2 nyaralás minimum és nem Kishutára,jah és ez az átlagos színvonal.
Meg ott megbecsülik a dolgozót,sőt ha túl sokat hajt még ,,le is b@sszák" :) komolyan mondom.
Nekem szerencsém van az IT-val,de én is elmegyek innen,éljen itt akinek 6 anyja van.Plusz utazgatni szeretek ezért akarok váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!