Attól függ...
Kicsit is értelmesebb munkához inkább csináljátok meg ugyan ezt a fotót egy fehér lepedő előtt, esetleg battyogj le a helyi fotóshoz és kérd meg, hogy csináljon egy portrét.
Engem zavar, hogy nem a kamerába nézel, bár én élőben is nagyon hárplis vagyok a szemkontaktusra.
Emellett elég gyors, spontán készült <nagyorsancsináljunkegyet> képnek néz ki. Ha még van időd a határidőig, szerintem kérj meg egy fotós ismerőst, hogy lőjön rólad néhány komolyabb képet.
Nem bántásnak írtam.
Én a következőképp csináltam: családtagot megkértem, hogy fotózzon és beálltam egy homogén háttér elé, blúzban (alul lehetsz meztelen is, úgysem látszik), mosoly és csináltunk pár képet.
Később képszerkesztővel körbevágtam, hogy kb kulcscsont alattig tartson a kép.
A tiednél a háttéren és a nem kamerába nézésen kívül az a baj, hogy rettentő gyűrött az ing rajtad. Vegyél fel egy vasalt inget vagy egy egyszerű pólót és mosolyogj a kamerába. Egy normálisabb telefon kamerája is jó, nem muszáj fényképezőgép - de mindenképp mást kérj meg, hogy lefotózzon, ne magadról készíts képet!
Nem rossz, de inkább kritikus leszek, hátha sikerül jobbat készíteni:
- egy kis mosoly nem ártana
- nem nézel a kamerába
- kevesebb kéne az ingből, a hajad teteje is látszódna akkor
- inget jobban ki kéne vasalni, nem árt nyakkendő se (ha nyári munka, az önéletrajz fotó akkor is nyugodtan lehet elegáns)
- hátteret ki kéne képszerkesztővel szedni és kifehéríteni, vagy eleve fehér fal előtt csinálni
- legjobb, ha időzítősre állítod a fényképezőgépet, így biztos nem tűnik majd úgy, hogy magadat fotózod, közben kezeddel a fényképezővel
Ezek jutottak eszembe. Ettől függetlenül nem rossz a kép, de ha biztosra akarsz menni, szerintem még próbálj párat fotózni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!