Szerintetek normális, ha egy vagyonőri állásra az önéletrajz mellé csatolni kell a személyi igazolványt + a vagyonőri igazolványt szkennelve?
Figyelt kérdés
Nekem furcsa kicsit, mert még nem találkoztam ilyen hirdetéssel ezelőtt. A munkaadó a feddhetetlenséget akarja ellenőrizni ezekkel. Lehetséges?2011. nov. 7. 18:28
1/4 bánomisén válasza:
Szerintem a vagyonőri igazolványt max. az interjún kell elkérni, ha ellenőrizni akarják, hogy tényleg van-e. A személyit meg akkor, amikor felvesznek és írják a munkaszerződést. Kicsit fura, hogy már a jelentkezéshez kérik ezeket a papírokat.
A büntetlenség igazolására az erkölcsi bizonyítvány szolgál, nem a személyi. Ha erkölcsit kérnének az még érthető is lenne.
2/4 A kérdező kommentje:
Csak arra gondolok, hogy nem lehet ezzel visszaélés? (lehet butaságot kérdezek)
2011. nov. 7. 18:43
3/4 anonim válasza:
a végzettséget bizonyító bizonyítványt, igazolványt szokták kérni álláspályázatoknál. A személyit nem. Erkölcsi biz. kérnek sok helyen,- de az ~4000 Ft, és csak 1 hónap múlva van meg az igényléstől, és csak 3 hónapig jó, úgyhogy lehet, hogy ezt a kellemetlenséget akarják kiváltani a személyivel.
4/4 bánomisén válasza:
A személyivel csak az a gond, hogy csak arra az egy kérdésre nem ad választ, amire ilyenkor kíváncsiak: volt-e már büntetve az illető?
Kérdező, a helyedben óvatos lennék, nem adnám ki minden személyes adatomat látatlanban vadidegeneknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!