Mit tennétek a helyemben? Kimennétek külföldre vagy itthon maradnátok?
Milyen brit akcentusra? Te nem British Englisht tanultál? A magyar közoktatásban azt tanítják. Az egy dolog, hogy városrészenként, tájegységenként előfordulnak nyelvjárások, de gőzöm sincs, mire gondolsz brit akcentus alatt, hacsak valami csoda folytán nem amcsi angolt tanultál.
Egyébként mit csináltál 22 éves korodig, ha se papírod, se munkatapasztalatod, ha jól értem?
A válság óta nehezebb elhelyezkedni, a britek meg főleg pont most kezdenek majd még jobban zárni a külföldiek előtt - legalábbis szeretnének -, nem követed a híreket? UKIP nem rémlik, micsoda?
Az, hogy lakhatásod van, jó alap, de valakinek fizetnie kéne a kiutazásod, meg az élelmezésed is, amíg nem találsz munkát, nem igaz? Testi erőd rendben van? Csak mert szaktudás nélkül kb. szállodát takaríthatsz, vagy hasonló dolgokat vállalhatsz el.
Szerintem nem itt kéne kérdezősködnöd, hanem magadtól utánanézned az adott országnak, szabályozásoknak, munkalehetőségeknek, ha állításod szerint úgyis tudsz felső fokon angolul...
kedves utolsó, nem azt írtam,hogy felső fokon tudok angolul, hanem azt,hogy felsőfokú nyelvvizsgám van. De nem a nyelvvizsga számít, hanem a beszéd. Középiskolában az angol tanárunk nyilván nem azzal az igazi brit akcentussal beszélt, remélem ezt te sem gondolod komolyan,hogy az iskolákban olyan kiejtéssel tanítják az angolt, mint ahogy
Angliában beszélik. Én világ életemben inkább amerikai akcentussal ejtettem ki, mert elég nevetséges lenne magyarként brit akcentussal beszélnem itthon. De kösz az értékes és intelligens hozzászólást!:)
12. voltam.
Ja értem, ezek szerint a felsőfokú nyelvvizsga nem ad felsőfokú nyelvtudást... Akkor mit lehet vele kapni, krumpliföldet?
Jó, értem, felejtettél az elmúlt két és fél évben, amíg azokat a titokhatos valamiket csináltad, amik lekötötték az idődet, amik miatt most se szakmád, se tapasztalatod.
Amire te gondolsz, az nem a "brit akcentus". Te arra gondolsz, hogy magyar akcentussal beszéled az angolt, mert Magyarországon tanultad, de a briteknek nincs akcentusuk ebben az értelemben, hisz a saját nyelvüket beszélik.
Te sem beszéled akcentussal a magyart, hisz magyar az anyanyelved, remélem, így már érthető. Nem a szerencsétlen szigetlakóknak van brit akcentusa, hanem te beszéled magyar akcentussal az angolt...
Amit én írtam, az a brit angol, a British English, de arról láthatóan nem tudod, micsoda, ezért kevered valami homályos "brit akcentus"-sal.
És hol tanultad az "amerikai akcentust"? Mert a magyar közoktatásban ilyen nincs egyetemi szint alatt, ott is csak a mesterképzésen. Egyébként olyan sincs, hogy "amerikai akcentus".
Amerikai angol van, és brit angol.
Nem csak kiejtésben térnek el, hanem szóhasználatban is, és még rengeteg minden másban is, hiszen háromszáz évig fejlődött teljesen külön a nyelv. Az akcentus szó viszont kizárólag kiejtésbeli különbözőséget jelent.
Kár, hogy az érdemi felvetéseimre nem válaszoltál, se a UKIP-ra, se arra, hogy miért nem az anyanyelvi oldalakon nézel utána a lehetőségeknek. Nagyon furcsa, hogy elvileg közel felsőfokon beszélsz egy nyelvet, és fogalmad sincs az adott ország mostani hozzáállásáról, törvényeiről, történéseiről, se arról, milyen nyelven beszélnek ott tulajdonképpen, se azt nem tudod, mit jelent pontosan azt, hogy akcentus, azt sem, hogy mi az amerikai vagy a brit angol... reagálni sem tudsz rá, ha valaki felveti ezeket a témákat.
Ennyit a kérdésedről.
"Itthon maradnék, mert hazafi vagyok"
Bolond vagy te barátom, nem hazafi. Igazi hazafi akkor lennél, ha meglenne a lehetőséged, kimennél "fosztogatni" a mocsok "multikat", aztán a szerzett vagyont hazahoznád a családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!