Nehéz elhelyezkedni pénzügy-számvitel diplomával?
Szerintem a legtöbb szakmában nehéz elhelyezkedni, főleg, ha pályakezdő az illető.
Illetve mostanában azt vettem észre, hogy rengetegen protekció, "szomszéd Gizi" által jutnak munkához. Igazságos-e vagy nem, mindenki döntse el maga, de én azt tudnám neked javasolni, hogy beszélj ismerőseiddel, hátha valahol van/lesz üresedés és tudnak neked segíteni. Addig meg találd ki, hogy mit tudsz kezdeni a diplomáddal, mert pénzügyi területen sok mindent lehet otthon is csinálni (bérszámfejtés, könyvelés stb.), de nem értek annyira ehhez, te tudod, hogy mit kell ilyenkor tenni.
Most pályakezdőként mindenhol nehéz elhelyezkedni.
Én pénzügyes vagyok, van szakmai tapasztalatom, fél évig munkanélküli voltam. Fejér megyében fél év alatt talán ha 5 állást hirdettek, interjúig sem jutottam, annyian jelentkeztek. Merre laksz? Pesten azért akad állás, ha beszélsz egy ritka nyelvet, akkor van esélyed.
Az meg hülyeség, hogyha tudod a szakmát, el tudsz helyezkedni. Ezt azok mondják, akik nem ezt tanulták.
Életemben nem voltam olyan interjún, ahol szakmai kérdést tettek volna fel. Soha. És a kollégáim is azt mondják, hogy ők sem. A nyelvet, azt igen. Több interjún voltam, ahol végig idegen nyelven folyt az interjú, meg még max, számítógépes ismeretek. De számviteli témában nem szoktak kérdezni.
Sziasztok!
Tőlem kérdeztek már szakmai dolgokat interjún, sőtt egy tesztet is kitöltettek velem. Voltam már olyan interjún én is ahol angolul beszéltünk, de sajna eddig még semmi nem jött össze :(
Előző vagyok!
Na igen a protekció, manapság én is azt tapasztaltam, hogy csak ezáltal lehet bejutni valahova. Ritka gyöngyszem ahol ez nem számít, vagy jobban mondva nincs senkinek sem olyan ismerőse aki a pozícióhoz megfelelő képzettséggel rendelkezik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!