Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság minek érdemes tanulni?

Manapság minek érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Most 17 éves vagyok, lassan döntenem kell. Az biztos, hogy egyetemre fogok menni. Kémiát, bioszt és matekot emelt szinten tanulom. Nagyon jó vagyok a reál tantárgyakból. Angol és orosz felsőfokú nyelvvizsgám van. Eddig arra gondoltam, hogy vegyész vagy építészmérnök vagy tolmács leszek. Szerintetek melyik lenne a legjobb?
2013. máj. 29. 14:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha jól megy a biosz meg a kémia akkor az egészségügyi részen gondolkozz. A vegyészes szak is jó, bár oda a fizika sem árt ha tudod. Esetleg még gyógyszerésznek is elmehetsz, manapság az a egyik legjobb biznisz, ugye betegek mindig vannak gyógyszerek mindig kellenek, és akár egy gyógyszer gyárba is elmehetnél vele, munkafelügyelőnek vagy valami magasabb beosztásra. Én gyógyszer gyárban dolgozom a szállítási részlegen és fuvarozok is, és jobban megfizetnek mint egy átlagos gyárban. pedig csak egy egyszerű melós vagyok.

Vagy esetleg még állatorvosnak is elmehetnél, azok is jókat kaszálnak főleg ha értenek is a dolgukhoz.

2013. máj. 29. 15:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! :) Tudom, a vegyésznek kell a fizika, én azt is nagyon jól tudom, minden reál tárgy megy. Az biztos, hogy semmilyen orvos nem leszek! (rettegek az orvosoktól!!) Igazad van, beteg ember sajnos mindig lesz, nem rossz ötlet a gyógyszerész sem.
2013. máj. 29. 15:45
 3/6 anonim válasza:
28%
Miért biztos, hogy egyetemre mész? Azt azért gondold végig, hogy végigküzdesz, de szó szerint tanulsz mint az állat, 3-4 évet (jobb esetben) és lesz egy ~130ezres kezdőfizud. Vagy csinálsz egy szakmát fixen 2év alatt ami kismiska, és mivel ennyire vágod a nyelveket, kimész külföldre dolgozni. Tudom, hogy kinn a lakás is drágább, meg az élet is, de akkor is, nem jobb 2év laza tanulgatás, de inkább szórakozás után 2-2500 eurot keresni, mint 4 évig gyötörni magad egy olyan diplomáért, amit nem is csinálsz szívesen? Döntsd el. Én sajnálom az egyetemistákat, hogy ők még akkor is a padot koptatják a stresszes hétköznapokban, mikor az okosabb szakmásoknak már saját kocsijuk és megélhetésük van olyan munkából, amit ők választottak, és azért választották, mert szeretik csinálni, nem pedig azért, mert arra volt elég a felvételi pontszám. Ergo a hobbijukban dolgoznak jó pénzért.
2013. máj. 29. 17:55
 4/6 anonim ***** válasza:
60%

Állatorvos nagyon nem jó ötlet,max csak akkor ha van hátszeled egy saját rendelőhöz(de még azzal is be lehet csődölni,mert a legtöbben csak végső esetben viszik már oda az állatukat,mert nincs pénzük,inkább házi praktikákkal próbálkoznak).Vagy elmehetsz alkalmazottnak havi 90-100 ezerért,egy jól jól menő dokihoz,esetleg protekcióval valami laborba(hasonló pénzért)-de oda inkább biológusokat,humán dokikat,gyógyszerészeket,vegyészeket vesznek fel.

A felsoroltak közül szerintem amúgy a vegyész a legkevésbé jó ötlet-én inkább gyógyszerész lennék a helyedben(jómagam biológus vagyok,de megbántam inkább gyógyszerészeti kellett volna...)

2013. máj. 29. 22:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Amit #3-as ír fontold meg,állatorvosit felejtsd el,ha esetleg a Balatonon kivül máshova is szeretnél menni nyaralni és szeretnél egy normális életet.

De a vegyészt se ajánlom az is egy rakás sz*r,biológus.

Amit ajánlok ha diploma:műszaki mérnök:Mechatronikai,villamos,mérnökinfó.

Fizikus,matematikus-Ezek egyre komolyabbak.

Vagy szakma.

2013. máj. 30. 12:09
 6/6 anonim válasza:
Nyelv.... csak nyelv!!!
2013. jún. 4. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!