Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit ér ma egy közalkalmazo...

Mennyit ér ma egy közalkalmazotti munka? Mit érdemes feláldozni érte?

Figyelt kérdés
Szüleim válasza az, hogy mindent, férjemé az, hogy semmit. KIcsit több mint egy éve dolgozom közalkalmazottként egyetem után. Kb ügyfélszolgálatos vagyok. A többi munkatársam minden kulimunkát a nyakamba varr (köztük vannak velem egyidősek, akikkel együtt kezdtem és nagyon idősek is), sokszor az ő feladatukat is, ha nem tudok az ügyről és kérdezek, akkor pedig fel vannak háborodva. Rengeteget dolgozom, de csak az ügyfelektől kapok pozitív visszajelzést. Állandóan bőgési roham tör rám, egyben van a gyomrom, ha csak a munkámra gondolok.Kértem a főnökömet, hogy valamit változtassunk, erre ő közölte, hogy ha nem tetszik, keressek mást. Már az egészségem is ráment, nem bírok aludni. Korábban is max 1 évig bírták az elődeim és menekültek...ebben a gazdasági helyzetben nagyon nehéz váltani, főleg egy bölcsész diplomával. Nem arról van szó, hogy dolgoznom kell és ez nem teszik, tudom máshol sem rózsás a helyzet, csak nem tudom elfogadni, hogy a főnököm szerint az normális, hogy 10 ember nyugisan dolgozgat, kibeszélik a hétvégét, mit főzzenek, én pedig szívjak az ügyfelekkel és az ő ügyeiket intézem. Más munkahelyeken ugyanezt a munkát, amit én csinálok, egy egész iroda végzi. Ráadásul a múltkor mondta a főnököm, hogy ne beszélgessek munkaidőben, amikor fél percre átmentem a szomszéd irodába...azt valahogy nem hallja meg, hogy a többiek egész nap röhögcsélnek, míg én az ő feladatukat oldom meg. (Máshol az ő feladtuk az "ügyfelekkel" való foglalkozás, és amit én csinálok, az csak adminisztratív...itt minden máshogy van) Már a vezetőség (főnököm feletti) is felfigyelt erre, de nem tudnak mit tenni, mert létszámstopp van és olyanokat nem rúghatnak ki, akiknek már csak pár év van a nyugdíjból, de lényegében csak aktákat tologatnak
2009. okt. 4. 21:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%

Gyere el munkanélkülire én már fél éve azon vagyok elötte én is kb annyit kerestem mint te, 5 év munkaviszony van a hátam mögött ezzel havi 68 ezret kapok segélyként.

Havi pár tizezerért érdemes tönkretenni magad??

Vagy mégjobb ötlet, tervezz be egy babáta férjeddel aztán irány a Gyes ha van még egyáltalán...

2009. okt. 5. 02:19
 12/19 anonim ***** válasza:
69%
Nekem is voltak ilyen fönökeim, az egyiket kishijján levertem még a probaidő vége elött..
2009. okt. 5. 02:21
 13/19 A kérdező kommentje:
A férjem mondja azt, hogy hagyjam ott. A szüleim nem olyan gázak, csakhát látják mi van, alig lehet munkát kapni. Sajnos a babát már régen tervezzük és szerintem a stressznek is köszönhető, hogy elvesztettünk egyet, azóta nem sikerül.
2009. okt. 5. 08:11
 14/19 A kérdező kommentje:
A másik gond, ha találok valamit, 2 hónap a felmondási i dő...most kéne vele beszélnem,nagyon félek. Amúgy a főnök kedvesnek tűnik, csakhát.....
2009. okt. 5. 08:12
 15/19 A kérdező kommentje:
Sajnos most nem ér rá velem foglalkozni!!!
2009. okt. 5. 08:32
 16/19 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen munka. Van, amit ki lehet bírni fél lábbal is, de van, ami kőkeményen idegőrlő, és van, ami hiába idegőrlő, ha hivatásod, akkor szégyennek érezheted, amilyen keveset kapsz érte (ilyen az egészségügy és az oktatás), ha nem hivatásod, akkor pedig hamar feladod. Fizetni egyik se fizet sokat, ha nem vagy közel a tűzhöz.
2009. okt. 5. 09:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Én a munkanélküliségbe diliztem be majdnem legutóbb, annál még az is jobb, ha elmész takarítani. Most találtam munkát, ez jó, de itt is létszámstopp van, 4 órában dolgozok bruttó 70ezerért, és reménykedem, hogy 3 hónap után megtartanak, ha még egyszer munkanélkülivé válok, nem bírom ki idegileg.
2009. okt. 5. 09:13
 18/19 A kérdező kommentje:
Oktatás területén vagyok, de sajnos nem tanítok..tanárnak készültem, ez pedig az adminisztrációja csak
2009. okt. 5. 09:21
 19/19 anonim ***** válasza:

A felmondási időt nem kötelező letölteni csak papíron... Ha kötelezni akarnak rá akkor eljössz betegállományba, a vetélés miatt akár jogosan is hivatkozhatsz idegkimerültségre!!!

A munkahelyed pedig örüljön ha nem kerül terítékre hogy a munkahelyi stressz miatt vetéltél el..

Tehermbe eséssel ha most ment el akkor várni kell még 2-3 hónapot kb, ha utánna sem sikerül akkor tanácsos egy petevezeték átfújás (kissé fájdalmas) és utánna 3- 4 hónappal próbálkozni!!

Pénzt keresni meg nem éppen a legjobb megoldás munkával (kissé elavult a mai világban)

Üdv: - a szülő gyalázó (:))

2009. okt. 9. 02:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!