Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit ér ma egy közalkalmazo...

Mennyit ér ma egy közalkalmazotti munka? Mit érdemes feláldozni érte?

Figyelt kérdés
Szüleim válasza az, hogy mindent, férjemé az, hogy semmit. KIcsit több mint egy éve dolgozom közalkalmazottként egyetem után. Kb ügyfélszolgálatos vagyok. A többi munkatársam minden kulimunkát a nyakamba varr (köztük vannak velem egyidősek, akikkel együtt kezdtem és nagyon idősek is), sokszor az ő feladatukat is, ha nem tudok az ügyről és kérdezek, akkor pedig fel vannak háborodva. Rengeteget dolgozom, de csak az ügyfelektől kapok pozitív visszajelzést. Állandóan bőgési roham tör rám, egyben van a gyomrom, ha csak a munkámra gondolok.Kértem a főnökömet, hogy valamit változtassunk, erre ő közölte, hogy ha nem tetszik, keressek mást. Már az egészségem is ráment, nem bírok aludni. Korábban is max 1 évig bírták az elődeim és menekültek...ebben a gazdasági helyzetben nagyon nehéz váltani, főleg egy bölcsész diplomával. Nem arról van szó, hogy dolgoznom kell és ez nem teszik, tudom máshol sem rózsás a helyzet, csak nem tudom elfogadni, hogy a főnököm szerint az normális, hogy 10 ember nyugisan dolgozgat, kibeszélik a hétvégét, mit főzzenek, én pedig szívjak az ügyfelekkel és az ő ügyeiket intézem. Más munkahelyeken ugyanezt a munkát, amit én csinálok, egy egész iroda végzi. Ráadásul a múltkor mondta a főnököm, hogy ne beszélgessek munkaidőben, amikor fél percre átmentem a szomszéd irodába...azt valahogy nem hallja meg, hogy a többiek egész nap röhögcsélnek, míg én az ő feladatukat oldom meg. (Máshol az ő feladtuk az "ügyfelekkel" való foglalkozás, és amit én csinálok, az csak adminisztratív...itt minden máshogy van) Már a vezetőség (főnököm feletti) is felfigyelt erre, de nem tudnak mit tenni, mert létszámstopp van és olyanokat nem rúghatnak ki, akiknek már csak pár év van a nyugdíjból, de lényegében csak aktákat tologatnak
2009. okt. 4. 21:11
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Férjem szerint hagyjam a fenébe az egészet..szegény ő figyeli, ahogy reszketek. Kiégettnek érzem magam, nincs energiám semmire. Szeretnék váltani, de nem merek:(( Mi van ha nem találok mást? Alapvetően kreatív ember vagyok, aki imád emberekkel foglalkozni, de most be vagyok zárva egy vakablakos, sötét lukba és kezdek totál kiborulni
2009. okt. 4. 21:14
 2/19 A kérdező kommentje:
Holnapra tervezem, hogy megkérdezem a főnökömet, elenged-e azonnali hatállyal, ha találok valamit, vagy ha nem tudunk változtatni, szeretnék felmondani...de nem merem...nagyon félek. Még az egyetemen a 2. szakomon van pár vizsgám, arra sincs erőm és nagy álmom egy nyelvszak....csak a mai világban.... Bár nem mintha sokat keresnék...nettó 80-90
2009. okt. 4. 21:16
 3/19 anonim ***** válasza:
72%

Ha tényleg úgy érzed eleged van és nem lehet változtatni rajta, szerintem akkor lépni kell. Nem ér annyit, hogy az egészséged rámenjen. Magadnak kell eldönteni és a férjeddel élsz, ő tud még jó tanácsot tud adni, a szülők egy másik generáció az ő idejükben más volt a hozzáállás a munkához.

Remélem találsz jobb munkát!

2009. okt. 4. 21:36
 4/19 anonim ***** válasza:
78%

Próbálj meg körbe kérdezősködni, nézegess a neten, újságokban, hátha van valahol felvétel! Ennyi szenvedést egy munka sem ér meg, főleg nem ennyi pénzért!

Amúgy mi történne, ha NEMet mondanál? Ha azt mondanád a szipirtyóknak, hogy mostantól csak a saját munkádat végzed el? Főnöködnek tudnia kell, hogy mi a munkád, mik a feladataid. Ha a többi nincs elvégezve, azért téged nem vehet elő!

Sok erőt kívánok a folytatáshoz és szerencsét a váltáshoz, bármit is választasz!

2009. okt. 4. 21:39
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!! Hát igen, gyakran érzem úgy, hogy engem mutogathatnának, mint iskolapéldáz: ez okozza a stressz egy fiatal, korábban jó kedvű nővel: koránál 5-6évvel idősebb, félig az idegösszeomlás szélén,vetélés, hormonproblémák, állandó fáradtság...sorolhatnám
2009. okt. 4. 21:39
 6/19 A kérdező kommentje:
Múlt héten a főnököm jött oda, hogy a többieknek fontos munkájuk van, nem lesz ügyfélfogadás, vállaljam át. Közöltem, hogy dehát határidős munkám van. Nem reagált semmit. Akkor borultam ki, amikor a csajok kimentek ebédidőben cipőt venni, utána pedig salátázgattak, míg én az ő ügyfeleiket szolgáltam ki
2009. okt. 4. 21:41
 7/19 anonim ***** válasza:
78%
A szüleiddel értek egyet.A férjednek is észre kellene venni,hogy a nem alvás,bőgési roham az idegösszeroppanás előjele.Ha nem váltasz,akkor sem tanulni nem fogsz,és esélyed sem lesz új munkahelyre.Ha hiányzik is a béred a közös kasszából,az egészség fontosabb.Ezt értesd meg a férjeddelis.Ha szeret,akkor melléd áll.
2009. okt. 4. 21:44
 8/19 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok. Tudom, mondani könnyű...de azonnal mondj fel!
2009. okt. 4. 22:11
 9/19 anonim ***** válasza:
Keress munkát, addig ne mondj fel, amíg nincs másik, az állásinterjúk miatt úgyis szabadságot kell kivenned. Ha lesz másik, de biztosnak látszó, nem olyan, ahonnan próbaidő után kirúgnak, akkor hagyd ezt ott. Szerencsétlen dolog, hogy a főnök is ilyen szemétláda. Addig is tanulj meg nemet mondani és ne izgasd magad a többiek miatt, lásd el a munkádat a többiekkel nem foglalkozva és a család melegében találd meg a lelki nyugalmadat.
2009. okt. 4. 22:17
 10/19 anonim ***** válasza:
68%

A szüleidet nem ismerem ugyan de a véleményem az hogy elmaradott a gondolkodásuk nyilván őskommunista sztahanovista állatok akik mindent a pártért meg a munkáért a többi meg le van szarva!!

A férjednek van igaza, semmit sem érdemes feláldozni sem egy közalkalmazotti sem egy akármilyen állásért!!!

Az állások jönnek mennek mindig azt kell nézni hol fizetnek többet kevesebb munkáért ellenkező esetben TERÉZANYÁVÁ vállhatsz mint ahogy most is!!!!

Te miért nem passzolod le a melót a kollegáidnak és veszed be a leszarom tablettát??

Akiknek annyi pénzuk van hogy nem meloznak azok nem állásból teremtették és nem is véletlenül tartják külföldi bankokban!!

2009. okt. 5. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!