Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy szerezzek programozóként...

Hogy szerezzek programozóként szakmai tapasztalatot?

Figyelt kérdés

1. éves programtervező informatikus voltam(most jön majd a második év) és szeretnék szakmai tapasztalatot szerezni.

Foglalkoztatnak-e így, hogy csak 1. éves vagyok? Milyen referenciákat készítsek, vagy egyáltalán, hol és hogy próbálkozzam?

2013. máj. 25. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Programozóként viszonylag könnyű (sok szakmához képest) munkát találni. Sok helyen keresnek gyakornokokat, nézegetni kell a hirdetéseket. Nálunk az egyetemen szoktak hirdetni (levelezőlistán, faliújságon, tanszéken, stb), gondolom nálatok sincs másként. Egyébként hobbi szinten is fejleszthetsz komolyabb dolgokat, amiket referenciaként beleírhatsz az önéletrajzodba. Én is így szoktam tenni és általában tetszik a cégeknek, jó ha látják milyen terület érdekel, miben vagy jó.
2013. máj. 25. 17:28
 2/3 A kérdező kommentje:
a keresgélés még rendben van, de azt mondod, hogy hobbi szinten csináljak referenciát. Ez ok csakhogy nem tudom, hogy mit csináljak. Kérlek adj egy tippet, hogy milyen programot csináljak, vagy mire írjak egy algoritmus. Az órákon szoktunk különböző feladatokat csinálni, de azzal kinevetnek egy munkahelyen. Egyik haverommal belenéztünk a Cryengine motorjába (azt hiszem valami játékhoz volt neki), na de pontosan mire gondolsz?
2013. máj. 25. 17:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy kiválasztott programnyelven írsz egy nyilvántartó programrendszert, kezdésnek mondjuk egy shutdown alkalmazást, vagy teszem azt felmész a prog.hu -ra és nézelődsz.

Annyira tág ez a szakma és annyi lehetőséged van más szakmákkal ellentétben.

Én is programozóként végeztem, most mégis egy it-biztonsági cégnél dolgozom, mert megtetszett nekik az önéletrajzomban az 'ethical hacking kulcsszó'. Behívtak interjúra és ledöbbentek azon a tudáson amit tényleg csak hobbi szinten hoztam össze magamtól szabadidőmben.

A lehetőségeid végtelenek, csak neki kell állnod és csinálni.

2013. máj. 25. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!