Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Titetek hogy hívnak állásinter...

Titetek hogy hívnak állásinterjúra? Telefonon vagy emailben? Csak egyszer hívnak telefonon? Ha nem érnek el, akkor többet nem keresnek?

Figyelt kérdés
Volt olyan, akit kétszer is hívtak (ha nem értek el), s nem jutalékos, ügynöki munka volt, hanem pl rendes vállalatnál valami meló?
2013. máj. 22. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Fele-fele.

Normális vállalattól számkijelzéssel hívnak, szóval ha nem tudod felvenni, akkor vissza tudod hívni. Egyszer vagy kétszer hívnak, többször szinte tuti, hogy nem, de ha visszahívod őket, az is teljesen jó, hiszen érthető, hogy az ember nem tudja bárhol, bármikor felvenni a telefonját.

2013. máj. 22. 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt tudom mondani, én hogy hívok be.

1. Telefonon (egyeztetni kell hozzá, időpont stb., reagálni kell rá - kétoldali kommunikáció szükséges hozzá.)

2. Ha valaki nem veszi fel a telefont nem jelenti azt, hogy nem érdekli az állás. (Honnan is tudhatná, hogy állásinterjú miatt csörög a telefonja). Háromszor is megpróbálom elérni az illetőt. Ha ezek után sem veszi fel, még akkor sincs semmi gáz, mert bármi probléma közbejöhet (kórházban van, színházban lehet, sportpályán lehet, stb)

Még mindig van esélye összehozni az állásinterjút ha három sikertelen hívás után ő hív vissza. Legalább érdekelje már, hogy ki a nyavaja akar vele beszélni...

2013. máj. 22. 14:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

Eddig csak olyanok hívtak, akik jutalékos munkát ajánlottak. Így már kezd elegem lenni belőlük, s őszintén szólva, olyan is volt, hogy csak egyszer hívtak, de nem hívtam vissza, így kicsit aggódom, hogy talán egy valós állás lehetőség lehetett. De gondoltam, ha fontos, még fog hívni az illető.

2013. máj. 22. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
hát... hívd vissza, legfeljebb leteszed 10mp után..
2013. máj. 22. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Na így ne gondolkozz! Amikor egy állásra több tucat tökéletesen megfelelő jelentkező van, nem fognak téged hívogatni. Hívják a következőt.

Egyedül te vagy az, akinek az fontos, hogy az állásra pont téged vegyenek fel. Úgyhogy hívd vissza mindenképp, ha hívtak!

2013. máj. 22. 14:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez emberfüggő... Mármint hogy hányszor próbálkoznak veled...

Igyekszem nem elszalasztani hívást, de ez óhatatlan, hogy megtörténjen. Amikor nem ír ki számot, és ezt a hívó is tudja, akkor próbálkoznak még, szinte minden esetben, azt vettem észre. Igaz nem kizárólag állásinterjúra vonatkozik ez....

Volt már néha hogy kiírt számot és visszahívtam. Ilyenkor többször azt volt, hogy vagy egy központi szám volt, ahol nem tudták ki és miért keresett engem, vagy volt, hogy a HR-est hívtam vissza közvetlen, de mivel nem tudta hirtelen a nevemből, hogy ki vagyok, hiába mondtam, hogy x állás miatt hívhatott (hisz a cég neve kiderült azért), szóval azt hazudta, hogy véletlen hívott, mert cikinek érezte, hogy nem volt képben...

És volt olyan is, hogy állásinterjú alatt kerestek, de levoltam némítva, nem hallottam... És 1 óra múlva visszahívtam őket... De csak többszöri próbálkozásra vették fel. Akkor meg a "leendő főnök" hívott volna, én azzal kezdtem, hogy elnézést, amiért nem tudtam felvenni, de hivatalos helyen voltam és nem tudtam felvenni. Erre kiakadt, hogy nekem ennyire nem fontos a munka, amikor munkaidő lenne, nem vagyok képes fogadni egy hívást, úgyhogy közölte, hogy azóta talált mást. Hát erről ennyit, végülis ki akar egy ilyen bunkónak a beosztottja lenni?

Aztán amikor ügynök állásra hívnak vagy nem is állás miatt, csak valamit el akarnak adni... Ilyeneket is hívtam már így vissza.

Ezek után én egy ideje szinte soha sem hívok már vissza idegen számokat.

Normális emberek úgyis hívnak még egyszer. Aki egy hívás nem felvétele alapján dönt, olyannal nem akarok együtt dolgozni, mert felületes...

2013. máj. 22. 15:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

(Még ennyit ez lemaradt:

Szóval nem vagyok hajlandó arra költeni, hogy fene tudja kiket hívjak vissza...

Inkább akkor telefonálok, ha nagyon tetszik egy cég, de még nem jeleztek az önéletrajzomra, vagy pedig állásinterjú után érdeklődöm...)

2013. máj. 22. 15:08
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

Aki 20 ft-os sajnál egy visszahívásra ha van egy nem fogadott hívása az nem is érdemli meg, hogy munkát találjon.

Ha meg ügynök meg tököm tudja mi hív akkor még ennyibe se kerül, mert 3 mp után kinyomom kb. az ürgét, az meg kb. 2 ft...

2013. máj. 22. 16:29
 9/10 anonim ***** válasza:
72%
A jelenlegi helyemről a HR-es hívott, épp nem tudtam felvenni. Visszahívtam pár óra múlva, nagyon kedvesen suttogva megkérdezte, hogy tudunk-e most beszélni (feltételzve, hogy épp munkahelyen vagyok :)).
2013. máj. 22. 18:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Nekem nagyon szimpatikus volt, aki többször is keresett, utána mailt is írt, megkérdezte, hány óra körül vagyok elérhető általában, és vonalban maradt, amíg csendesebb helyre értem...remélem fel is vesznek :) jólesett ez a viselkedés, bár ő nem főnök volt.
2013. máj. 24. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!