Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondolsz az ilyen emberről...

Mit gondolsz az ilyen emberről, felháborít?

Figyelt kérdés
Mennyire durva az, ha valaki egyetemet végzett, nettó 1,2 millió körül keres egy hónapban, de olyan alapműveket sosem olvasott, mint a Bánk bán, A kőszívű ember fiai vagy Az ember tragédiája. Magyar és külföldi szinten sem. És még sok ilyen dolog, ami hiányzik az alapműveltségből. Megérdemli az ilyen a fizetését?
2013. máj. 18. 23:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Ez inkább az oktatási rendszer hibája, az illető valamikor sikeres érettségi vizsgát tett.
2013. máj. 19. 19:01
 22/27 anonim ***** válasza:
Mindkettőt olvastam sikeres érettségit tettem de nélküle is ment volna. Bánk bánt 10-ben Az aranyembert 11-ben Az ember tragédiáját 12-ben olvastam. Évente ha ezekre egyest kaptam volna se befolyásolta volna semmibe a jegyeimet.
2013. máj. 19. 19:11
 23/27 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben semmi durva nincsen. Magamból kiindulva én is egyetemre járok, elég jó szakmát tanulok ami érdekel is, így remélhetőleg jól is fogok keresni. Mindemellett szoktam olvasni is, de például a Bánk bánt még nem olvastam és nem is érdekel. A szakmám viszont eléggé érdekel, és sok szakmai dolgot olvasok, egyáltalán nem érzem magam műveletlennek, vagy ostobának. Sose értettem, hogy ezeket az általában ilyenkor előkerülő műveket (mint például az említett Bánk bánt) miért lenne kötelező mindenkinek ismernie. Én is tudnék olyan szakirodalmakat felsorolni, amiket nagy valószínűséggel nem sokan ismernek az oldal olvasói közül, mégse mondom senkire ez alapján, hogy műveletlen, nem is tartom felháborítónak a dolgot, hisz mindenkit más érdekel, mindenkinek más az érdeklődési köre.
2013. máj. 19. 20:54
 24/27 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem háborít fel: már hozzászoktam ehhez az életfelfogáshoz. Ha valaki élvezi, hogy abból áll az élete, hogy tanul, majd a megszerzett tudásból marha sok pénzt keres amit élvezeti dolgokra (fogyasztói cikkek) tud költeni, akkor tegye.

De szerintem az élet nem élet művészetek és magasztosabb gondolatok megértése nélkül. Könnyű letűnt korok gondolkodóit "szidalmazni", de vajon ha a mában szétnéz az ember, tudja-e egyáltalán, hogy kire kell odafigyelni a tudomány és a közélet terén? Vagy van legalább fogalma a körülötte levő világról? Dolgozik, megveszi a legújjabb telefont, számítógépet, telefont, autót, házat, gyereket szül, nevel, meghal...bocsánat, de ez számomra nem ember és nem élet.

2013. máj. 19. 21:41
 25/27 anonim ***** válasza:
Ez az összes magyar regény,novella vers egy nagy kalap szar.Irtózom tölük.Pedig sokat olvasok havi 2 könyv átlagban pl : stephen king meg különböző regények ezerszer szórakoztatóbbak.Egri csillagokat mikor elkezdtem olvasni kb 30 oldal után úgy fájt a fejem hogy gyógyszer kellet..többi magyar idétlenségről ne is beszéljünk...ha korrektül megdolgozik és szerez akkora hasznot a cégnek hogy megéri kifizetni neki ekkora fizetést akkor megérdemli.Te kérdező meg ne legyél irigy semmire sem jó csak a gyűlöletre és a negativitásra.
2013. máj. 19. 23:05
 26/27 anonim ***** válasza:

Én is azt mondtam, hogy a fizetést nem a műveltség alapján kell adni, viszont nem mondtam azt, hogy a műveltségre nincs szükség. nem a szakmai életben van rá szükség, hanem a magánéletben.

Ha ugyanis valaki nem olvas semit egyetlen nagy írótól se, az lehet kiváló mérnök vagy orvos, és kereshet rengeteget, csak a magánéletben fogja megszívni, mert egy érzelmileg unintelligens, emberekkel bánni nem tudó, az emberi jellemet, lelket nem ismerő primitív bunkó válhat esetleg belőle, amit a társadalom szintén nem nagyon honorál.

2013. máj. 20. 00:12
 27/27 anonim ***** válasza:

Ne gondolkozzál, ne művelődjél, ne kérdezősködj, csak egyél, igyál, szaporodjál! Ja, és mindenkinek saját plázát!

písz

2013. máj. 25. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!