Mit gondolsz az ilyen emberről, felháborít?
Egyáltalán nem háborít fel: már hozzászoktam ehhez az életfelfogáshoz. Ha valaki élvezi, hogy abból áll az élete, hogy tanul, majd a megszerzett tudásból marha sok pénzt keres amit élvezeti dolgokra (fogyasztói cikkek) tud költeni, akkor tegye.
De szerintem az élet nem élet művészetek és magasztosabb gondolatok megértése nélkül. Könnyű letűnt korok gondolkodóit "szidalmazni", de vajon ha a mában szétnéz az ember, tudja-e egyáltalán, hogy kire kell odafigyelni a tudomány és a közélet terén? Vagy van legalább fogalma a körülötte levő világról? Dolgozik, megveszi a legújjabb telefont, számítógépet, telefont, autót, házat, gyereket szül, nevel, meghal...bocsánat, de ez számomra nem ember és nem élet.
Én is azt mondtam, hogy a fizetést nem a műveltség alapján kell adni, viszont nem mondtam azt, hogy a műveltségre nincs szükség. nem a szakmai életben van rá szükség, hanem a magánéletben.
Ha ugyanis valaki nem olvas semit egyetlen nagy írótól se, az lehet kiváló mérnök vagy orvos, és kereshet rengeteget, csak a magánéletben fogja megszívni, mert egy érzelmileg unintelligens, emberekkel bánni nem tudó, az emberi jellemet, lelket nem ismerő primitív bunkó válhat esetleg belőle, amit a társadalom szintén nem nagyon honorál.
Ne gondolkozzál, ne művelődjél, ne kérdezősködj, csak egyél, igyál, szaporodjál! Ja, és mindenkinek saját plázát!
písz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!