Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondolsz az ilyen emberről...

Mit gondolsz az ilyen emberről, felháborít?

Figyelt kérdés
Mennyire durva az, ha valaki egyetemet végzett, nettó 1,2 millió körül keres egy hónapban, de olyan alapműveket sosem olvasott, mint a Bánk bán, A kőszívű ember fiai vagy Az ember tragédiája. Magyar és külföldi szinten sem. És még sok ilyen dolog, ami hiányzik az alapműveltségből. Megérdemli az ilyen a fizetését?
2013. máj. 18. 23:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Hat en nem keresek ennyit, de egyetemet vegeztem, nem olvatam az emlitett 3 muvet, viszont havi 50-60 irodalmi muvet elolvasok es nem sok tema van, amihez be tudnek hozzazolni ;) ... viszont irigy nem vagyok
2013. máj. 19. 01:54
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Na, ezzel az általános műveltséges dologgal engem is ki lehet kergetni a világból... Amondó vagyok, hogy az ember abban legyen jó, amiben dolgozik, amit szeret, a többi nem számít.
2013. máj. 19. 06:48
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Engem sokkal jobban felháborít az az érettségizett vállalkozó / csoportvezető, aki azt hiszi, hogy bármit megtehet az egyetemet végzett alkalmazottakkal. Aztán amikor kenyértörésre kerül a sor, csak pislognak és azt gondoljá, hogy az ő cégük után az ember lánya sehol máshol nem fog munkát találni. Pedig de.
2013. máj. 19. 06:58
 14/27 anonim ***** válasza:
*jav. gondolják
2013. máj. 19. 06:58
 15/27 anonim ***** válasza:
89%
Mérnöknek kit vesznek fel? Aki tud integrálni vagy azt aki ismeri a Bánk bán-t?
2013. máj. 19. 10:43
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy tényleg nem értem, hogy az irodalmat miért kell "alapműveltségként" definiálni. Nagy része ugyanolyan szórakozás volt a régi időkben, mint most a filmek.

Ennek ellenére hatalmas hangsúlyt helyeznek rá az általános és középiskolás tananyagban, míg például az életben hasznos ismeretekre semmi idő se jut: például, hogy sósavat és hypot ne keverjék, miért káros a magas vérnyomás és miért nem kellene lesz@rni, mi az a devizahitel, hogyan közlekedjünk biciklivel stb...

Az pedig tényleg hab a tortán, hogy a kötelező olvasmányok meghatározásánál nem veszik figyelembe az életkori sajátosságokat. Én is olvastam még általánosban A kőszívű ember fiait, de most már tényleg nem tudok 1 szereplőt se megnevezni, mert érdektelen és érthetetlen olvasmánynak tartottam, miközben olvastam.

2013. máj. 19. 11:25
 17/27 anonim ***** válasza:
Mindenkivel szembe megyek: nem azt mondom, hogy nem érdemled meg a fizetésed, mert valóban semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz. Az általános műveltség számodra fontos, nem egy munkáltatónak - lehet unalmasnak találni az irodalmat, festészetet, szobrászatot, zenét, stb.-t, de alapvetően akik készítették ezen műveket okkal tették. Ott van a Biblia: legalapvetőbb műveltség - nem azért, mert bármit is tudnál vele kezdeni a munka világában vagy mert magasabb fizetést kapnál érte, hanem mert ha érted és elfogadod, az szinte már garantálja, hogy nem lehetsz sz*r ember, aki átver, becsap és elveszi a feleséged - oké, ez persze így kicsit túlzás, de a műveltség egyenes út a kifinomultsághoz, az pedig a stílushoz. Stílusa pedig senkinek nem lehet anélkül, hogy ismerné a világot amiben él.
2013. máj. 19. 11:47
 18/27 anonim ***** válasza:
60%

Dehogyis haver,minden tiszteletem az ilyen emberé.

Megdolgoztál te azért,ahogy én is.

Én még csak 5kilót keresek,de azt tudom mi az a Bánk bán és tudod mit lsz@rom kit érdekel a sok alkoholosta depis költő író műve.

Hogy Ady beleszeretet kis Juliskába de nem tudta megb@szni ezért elment Párizsba megkúrt egy pár k_rvát de szifiliszes lett ezért írt egy verset,hogy Óda a betegség kapujához,hogy milyen sz@r az élete.

Lúzerek tömbkelege,semmit se tettek le az asztalra szerintem.

És ezt tanítják,no comment.

Egyáltalán nincsen összefüggésben ezeknek semmi köze az alapműveltséghez.

Közben meg számolni az emberek 955-a nem tud de elszavalja a Walesi bárdokat,és mit ér vele,majd ott terem egy Bömös?És havi 1millió nettó fizetés megbecsüléssel?

Visszatérve én 5kilót keresek,úgyhogy még most fejezem be a sulit is,de látják rajtam az akaratot,hogy törtetek,karrierista vagyok,és ha bármit azonnal meg kell csinálni,akkor tudják hogy én mozdítható vagok,ez a lányeg,ha például készültem volna haza,de megkértek,hogy valamit még csináljak meg akár másét kérdés nélkül cselekszem és jól végzem a munkám.

Ezek számítanak csak,jah meg a NYELVTUDÁS NYELVTUDÁs és mégegyszer NYELVTUDÁs,csapatjátékosság,céltudatosság.

Csak ezek kellenek,amik az emberek 90%-ból hiányoznak.

Henry Fordnak volt egy esete,feltettek neki egy csomó kérdést.

Tudod mit válaszolt:

-Őszintén uraim nem tudom ezekre a választ és nem is érdekel,ha valamit meg akarok tudni akkor tudom kiket kell keressek kivel kell beszéljek.Érdekes mégis ő lett a sikeres milliomos.

Ha valami ilesmit tudni akarok Gugli a barátom két kattintás és kész is.

2013. máj. 19. 12:03
 19/27 anonim ***** válasza:
64%
meg számolni az emberek 95%-a akart lenni.
2013. máj. 19. 12:04
 20/27 anonim ***** válasza:
47%
Ezzel az alapműveltség témával a nyominger, szerencsétlen emberek szoktak dobálózni, elég megnézni azt a videót ahol egyetemistákat kérdezgetnek.Az okos kommentelők persze darabokra szedik a videón látható szerencsétleneket, de abba nem gondolnak bele, hogy ha könyvelési gondjuk lesz, akkor a PSZF-ről vagy a Corvinusról származó idióták fogják kihúzni őt a szarból, akik nem tudták mikor volt a második világháború,vagy mi történik egy a holdon elengedett tollal.A fent említett könyveket én is olvastam, de még gimiben, és bevallom őszintén nem emlékszem szinte semmire belőlük.Ennek ellenére nem tartom magamat ostobának, mert az olyan területeken, ami SZERINTEM alapműveltség bőven az átlag fölött teljesítek. Kérdező neked pedig gratulálok a szakmai sikeredhez:)
2013. máj. 19. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!