Egy diákmunkás tényleg többet keres nettóban mint egy normál dolgozó?
Figyelt kérdés
De ezt hogy? Azért mert nincs SZJA meg egyéb járuléklevonás?2013. máj. 18. 09:31
11/14 anonim válasza:
Egy diákmunkás, csak diákmunkás. Betanított egyszerű feladatokhoz ért. Egy normál dolgozó, akiért a szakmájához, az többet keres. Persze, ha mindketten egy szalagon güriznek , akkor a diákmunkás.
12/14 anonim válasza:
Bizonyos munkák esetén ez könnyen előfordulhat.
Én vállaltam telefonos munkát angol nyelven 1140 Ft/óra bérben, és ennek már 4 éve! Suli után minden nap 5-8 ig mentem. Havi 75-80 e Ft-ot kerestem ezzel, tehát jobb volt, mint a minimálbér. Az utolsó egyetemeni félévemben, már csak a szakdogva volt, ezért teljes állású diákmunkás lettem, szóval akkor már nagyon jól kerestem.
Ez nagyon kétélű dolog, mert a tényleges munkakeresők kiszorulnak a munkaerőpiacról, de cégeknek meg nagyon gazdaságos a diákmunka, illetve nincs papírmunka.
13/14 anonim válasza:
A fiam 19 éves múlt, és 16 éves korától dolgozik iskola mellett.Senki nem kérte, magától ment, és a tanulmányi eredménye sem romlott.Ma ott tartunk, hogy név szerint keresik a cégek, ahol eddig volt, mindenhova visszavárják, visszahívják, akár milyen munka is adódik, szigorúan a diákszövetkezeten keresztül.És igen, van olyan hely, ahol többet keres, mint egy stabil ottani dolgozó.500-ft-os órabér az a minimum, amit megkap.A fizuját összegyűjti, volt már belőle külföldön barátnővel nyaralni, vett egy kis kocsit magának, ruházkodik, egyszóval Neki bejött a diákmunka.
14/14 anonim válasza:
többet keres én egy miskolci multinál vagyok DIÁK (egyetemista) , soron átlagba 800Ft-os BRUTTÓ órabérért vannak az emberek , én 740Ft BRUTTÓ-t kapok csak éppen ez nettóben nekem jóval többre jön ki mert én szja-n kívül mást nem fizetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!