Normál dolgozó vagyok semmi másból nem volt ebben az évben jövedelmem magamnak szeretném megcsinálni az adóbevallásom de melyik nyomtatványt használjam abból amit kiküldtek? Hogyan számoljak?
A 1153-ast (a több oldalast)
Az M30-as igazolás alapján töltsd ki (amit a munkáltatódtól kaptál)
Egyszerűbb, ha letöltöd az apeh honlapjáról a nyomtatványt, ott csak be kell írnod az összegeket, a program kiszámol mindent.
21.sor számított adó.. hogyan tudom kiszámolni?
Meg azt írja hogy még nekem kell fizetnem...így hát nem stimmel sehogy sem:)egész évben dolgoztam ...:D
A bruttó béred szorzod 1,27-tel, az az adóalap. Az adóalap 16%-a a számított adó.
Beírod az adójóváírásra jogosító összeget, a kifizetők által levont adóelőleget. Ezek csökkentik a számított adó értékét. A különbözet e rendezendő adó. Ha több a számított adód mint az adójóváírás és a levont adóelőleg összege, akkor be kell fizetned. ha kevesebb, akkor visszaigényelheted (maximum a befizetett adó mértékéig)
Igen a 24. sorba kell a jogosultsági hónapok száma.
A ténylegesen járó adójóváírást a program számolja ki. (vagy te magadnak, ha kézzel töltöd ki.) Ha csak egy helyről volt jövedelmed, és megfelelően nyilatkoztál, akkor a munkáltató által figyelembe vett általában megegyezik a tényleges összeggel.
Ha a levont adóelőleg és az adófizetési kötelezettség megegyezik, akkor azt jelenti, hogy nem kell ráfizetned, és vissza sem jár semmi. De ez a 69-70 sorokban látszik is.
KÖSZÖNÖM!!!
Így már 0 :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!