Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
Figyelt kérdés
Fodrász tanuló vagyok. Első éves, ami azt jelenti , hogy még elég kezdő, viszont némi segítséggel (oktató fodrász v. felsőbb éves tanuló) el tudok készíteni frizurákat igényesen. Van tanulói árlistánk a gyakorlati helyen kitéve( az árak reálisak és igen alacsonyak.) Mégis többször járok úgy, hogy az újonann betévedt vendégek (volt, h 3 óráig dolgoztam az illető hajával...festés, melír, vágás beszárítás stb. ) fizetés nélkül távoznak.Elégedettek a munkámmal, viszont nem fizetnek páran. Nagyon zavar, és szerintem ez eléggé nagy 'pofátlanság' a vendég részéről, akkor is, ha még csak tanulom a szakmát. Mit tudok tenni ilyen helyzetben? Válaszokat előre is köszönöm2013. máj. 14. 18:28
1/6 anonim válasza:
Tudja egyáltalán, hogy fizetnie kéne? Mondod nekik? Vagy mi az, hogy nem fizet? Nem fér a fejembe a szituáció, hogy a delikvens 3 óra után felpattan és elszalad?!
2/6 A kérdező kommentje:
Ki van téve a falra hatalmas betűkkel a tanulói árlista!Nem szoktam mondani, h na mármost ennyit és ennyit kell majd fizetned, és a procedúra végén sem, az milyen már? Elfogadom, h néhányan úgy gondolják, hogy jolvan tanuló, akkor biztos ingyen csinálja...ez még oké egy fél órás munkánál(mert legalább gyakorolhatom élő fejen a dolgokat).De azért 3 órás meló után csak eszébe jut a legszegényebbnek is, hogy ááá ez nem kis munka volt, akkor adok neki egy 1000est...Tudom, zavaros a helyzet
2013. máj. 14. 18:45
3/6 anonim válasza:
Ha visszatéved az ilyen, akkor biztos hogy az elején tisztáznám vele, hogy ez egy fizetős szolgáltatás. Ingyen semmit sem kap. Ha hajat akar vágatni akkor fizessen vagy húzzon haza.
4/6 anonim válasza:
Ne haragudj, de a fodrász munka része az "ügyfélkezelés", vagyis az, hogy miként bánsz a vendégeiddel.
Az nem "ciki", hogy mikor készen vagy akkor beszélgetéssel burkolva:
- Megkérdezed, hogy így gondolta-e a frizurát
- Megkérdezed, hogy elégedett-e a munkáddal
- Majd jelzed, hogy "volt egy vágás, egy festés, egy tupír, egy mittudoménmi, 748 ft lesz".
Néma gyereknek anyja se szűz - tartja a mondás. Egyáltalán nem biztos, hogy rosszindulatból nem fizetnek neked, csak a falat nem nézi és ha te csak mosolyogva közlöd vele, hogy "kész" és semmit nem mondasz akkor elköszön és elmegy...
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Igen...szerintem is hibás vagyok részben, mert még nem igazán tudom kezelni a vendégeket, de legközelebbre megfogadom a tanácsokat!
2013. máj. 14. 18:51
6/6 anonim válasza:
Mondani kell , ennyi volt a haj ár. Nem kell itt túlerőltetni a kérdést, megmondod hajvágás végén, ennyibe kerül , fizesse ki, hanem rendőrt hívsz. Szép is lenne, lemennék a boltba tanuló hentes van, aztán elhoznám a húst fizetés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!