Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ügyvédi irodában mire számítsak?

Ügyvédi irodában mire számítsak?

Figyelt kérdés

Titkárnőt keresnek, a héten megyek interjúra.

Aki dolgozott már ilyen helyen, mennyire borzalmasan pörgős? Mert hallottam már 1-2 helyről, hogy a túlóra állandó fogalom és az is hogy napi szinten leüvöltik a fejedet. Tényleg erre számítsak?

2013. máj. 14. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet megmondani. Ha egy "állat az ügyvéd úr" akkor lehet, hogy naponta leüvölti a fejed.

Ha meg egy nyugodt, kiegyensúlyozott ember akkor nem.

Ha egy olyan ügyvédi irodáról van szó, ahol napjában 500 fizetési felszólítást küldenek ki akkor igen, az pörgős mint az állat.

Ha olyan sztárügyvédről, akinek 4 ügye van évente, de azon rongyosra keresi magát akkor meg laza.

2013. máj. 14. 13:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Milyen feladatokra kell számítani?
2013. máj. 14. 13:51
 3/6 anonim ***** válasza:

nézd meg a titkárnő című filmet, abból megtudod :)

[link]

2013. máj. 14. 14:45
 4/6 A kérdező kommentje:
:) ok
2013. máj. 14. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Milyen végzettséged van? Jogász, jogi asszisztens, okj-s asszisztens? Csak azért kérdezem, mert a legtöbb ügyvédi irodában általában titkárnőként/titkárként jogászok vagy legalább jogi asszisztensek dolgoznak, tudom, hogy nem mindenhol van így, ők úgymond a 'komolyabb' jogi feladatokat is megcsinálják, azokat, ezekbe nem jogi végzettséggel rendelkezőknek idő kell amíg beletanulnak.

Ahol én dolgoztam, ott egy ideig volt egy 'szimpla' titkárnő, ő kifejezetten jogi munkát nem végzett, postázott, iktatott, időpontokat egyeztetett, szervezte a megbeszéléseket, fénymásolt, ügyfelet fogadott, kávét főzött stb. Utána egy jogászfiút vettek fel ő már csinálta rendesen az ügyvédjelölti feladatokat is.

Az, hogy mekkora a hajtás irodától függ. Egyéni ügyvédnek is lehet rengeteg ügyfele vagy nagyon kevés, barátnőm ahol dolgozott, ott pár ügyfél volt, ennek ellenére reggeltől estig dolgozott és még haza is vitt aktákat. Én egy közepes ügyvédi irodánál dolgoztam, 9-re mentem, legalább 7-ig ott voltam és még haza is vittem bőven melót, sokszor szombaton is bent voltam.

2013. máj. 14. 18:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Bár én jelöltként dolgoztam, de a titkárnők/ok is bent voltak majdnem eddig hétköznap.
2013. máj. 14. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!