Önkéntes munkával kapcsolatban van tapasztalatod? Ha ingyen dolgozol, másképpen bánnak veled?
1.: azért ne ijesztgesd a kérdezőt!
Nem szabad általánosítani.
Én kutyamenhelyen voltam önkéntes, egyáltalán nem kiabáltak velem, mindenért hálásak voltak.
Keményen dolgoztam egész nap, de ha csak kényelmesen sétálgattam volna a kutyákkal, akkor se szóltak volna egy rossz szót sem, hiszen az is segítség.
Ahol az 1. válaszoló dolgozhatott, ritka rossz hely lehet.
Gyakornok nem egyenő az önkéntes munkával.
Szerintem normális helyen normálisan bánnak nem csak az önkéntesekkel, hanem az alkalmazottakkal is.
Én voltam önkéntes, teljesen jó tapasztalatokkal.
Én is önkénteskedem, szintén fogyatékosokkal kapcsolatosan, egy nemzetközi szervezetben.
Munka mellett csinálom, tehát nem is tudok annyira minden nap erre koncentrálni.
De nagyon kedvesek: hálásak minden segítségért, megkérdezik, mikor érek rá, hívnak a konferenciákba, bevonnak, amibe csak tudnak (rajtam múlik, mikor és mennyire érek rá).
Szerintem ez nagyon jó dolog, és valószínűleg neked is tetszeni fog! :) Hajrá!
Én is fogyatékosoknál voltam önkéntes. Pár állandó feladatom volt, nyugis hely volt, a pénzért dolgozók se hajtottak, a problémás gyerekeket nem bízták rám, inkább mozgássérültekkel foglalkoztam.
A vége felé kezdtek olyan dolgokban számítani rám ami még rendes dolgozóként se tartozna a munkakörbe, délutáni ügyelet, vigyem őket ide-oda munkaidő kívül (délután 2 gyereket rendszeresen hazavittem, de azok kb. útba estek, mondjuk hidegben szívesebben jártam volna busszal, de legalább kicsit lefogytam).
Az a dolog tett be, hogy egy éjszakába nyúló regionális találkozó végén otthagytak 1 kerekesszékessel, 1 vak lánnyal és 1 autistával, hogy őket már nem tudják hazavinni de a városban laknak, oldjam már meg.
Utána még hívogattak segíteni rendezvényekre, párszor el is mentem, azóta elköltöztem.
5-ös vagyok.
Hozzáteszem, hogy én nem közvetlenül dolgozom a fogyatékosokkal, hanem a jogi ügyeiket intézem (jogász vagyok).
Szóval lehet, nekem azért nincsenek ilyen "problémáim", mint az utánam válaszolóknak. Nekem végül is távolról kell megoldanom bizonyos problémákat, jogi úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!