Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkával lehet sok...

Amcsih kérdése:

Milyen munkával lehet sok pénzt keresni?

Figyelt kérdés

Legfőképp a mobiltelefon érdekel. De írhattok bármit.

És legyetek szívesek odaírni, hogy az az állás milyen képzéseket ,,követel''.

(Általános iskolás tanuló vagyok, 7.o., a tovább tanulás miatt tettem fel a kérdést.)

2013. máj. 11. 10:22
 1/10 Shai-Hulud ***** válasza:
51%

Például egy orvosi állással jól lehet keresni.

Képzés: orvosi egyetemeken.

2013. máj. 11. 11:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért nem mondanám, hogy orvosival jól lehet keresni, 30-40 alatt nem ezen fogsz meggazdagodni, de később ha pl. jól menő plasztikai sebész leszel, valóban kőgazdag lehetsz.

Ami keresett és az átlagnál jöbban fizet azok bizonyos mérnöki szakok (gépész, villamos, a környezet, agrár nem jó).

De ha van ismerősöd aki segít jó helyre bejutni, akkor bármi jó.

A mobiltelefonban mi érdekel? Ha a felépítése, akkor leginkább mérnök-informatikai vonalon lehet elindulni és így részt vehetsz a jövő telefonjainak tervezésében. Pl. egy ismerősöm informatikus a Nokiánál.

Ha az eladása, üzletpolitika, stb. akkor valamilyen pénzügyes-közgazdasági, de ezzel nehezebb munkát találni, de egy mobilcég vezetői nyilván jól keresnek.

Egyébként meg ha 7. osztályos és egyetemre mész, több, mint 10 év múlva kerülsz ki a munkaerőpiacra, ki tudja addig mivel mennyit lehet majd keresni. Az orvosok fogják beültetni az emberbe a mobiltelefon-chipet :D

2013. máj. 11. 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Pontosan, 10 év múlva ki tudja mi lesz itt, addig lehet hogy a hülye koreaiak sz@rrá bombáznak mindenkit. De a kérdéshez visszatérve:

-orvosokra

-kajára

mindig is szükség lesz míg világ a világ. És ahogy most kinéz az éhinséget lehet hogy még mi is meg fogjuk tapasztalni.

Jó ötletekre és épeszű vezetőkre is szükség lenne, mert nem hiszem el hogy ekkora ország és nem lehetne több pénzt behozni ide és fellendíteni az egészet.

2013. máj. 11. 11:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet a második válaszolóval. Ha visszaforgathatnám az időt én is orvosnak tanulnék.

Beteg ember mindig lesz és az emberek mindig fognak áldozni az egészségükre. Az orvosok sokat sírnak, de én még nem láttam csóró orvost.

2013. máj. 11. 12:39
 5/10 anonim ***** válasza:

Az eü-ben dolgozom és látom a fizetéseket - bár nyilván csak azt, amit hivatalosan kapnak, plusz mellé a hálapénz.

Állami kórházban a rezidensek, fiatal orvosok nem keresnek sokat, igaz, legalább biztos állásuk van. Az ügyeletért viszont szerintem jó pénz jár.

Az idősebbeknek, főleg akiknek magánrendelésük is van már nincsenek pénzügyi gondjaik, egy-egy délután alatt a fizetős betegektől annyit összeszednek, amennyit egy rezidens egész hónapban kap.

Akik pedig nem állami intézményben helyezkednek el jóval többet kapnak, több orvos ismerősöm külföldre ment, valaki kutatóintézetben helyezkedett el, más külföldi cégeknek dolgozik.

2013. máj. 11. 13:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Engem a telefon felépítése érdekel.. a telefon mérnök nem is rossz... de am ahhoz kell ecdl vizsga?
2013. máj. 11. 13:31
 7/10 A kérdező kommentje:
#2 az ismerősöd hol dolgozik..? Külföldön, ha igen akkor merre??
2013. máj. 11. 13:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Az ECDL vizsga hülyeség, ha mérnök leszel teljesen felesleges. Inkább menj matekos, fizikás, infós, gépészeti középiskolába.

Érettségizett emberektől szokták esetleg kérni pl. titkárnői munkákhoz, hogy megbizonyosodjanak róla, megtalálja-e a klaviatúrán a szóközt.

Az ismerősöm Pesten az infoparkban dolgozik, volt már Svédországban 1 évig céges kiküldetésen.

2013. máj. 11. 13:42
 9/10 anonim ***** válasza:

12:39

+1

Én is szívom a fogam hogy elcsesztem és nem annak mentem. Sírnak hogy jaj csak 160e a nettó kezdő fizetésük és ők tanultak 10 + évet. Nos én simán eltanulnék 1+ évet ha utána 2 kézzel kapnának értem kezdő 160e-es fizuért. sajna már késő, majd a következő életemben.

2013. máj. 11. 20:16
 10/10 Flector 67 ***** válasza:
Utolsó. Biztos vagy Te ebben?
2013. máj. 11. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!