Egy kezdő pályázatíró/ pályázatíró gyakornok milyen fizetésre számíthat? Mi jellemző: hogyan alkalmazzák?
Egyszemélyes irodáról van szó, a tulaj maga mellé keres pénzügyi tapasztalattal rendelkező új pályázatírót (akár pályázatírói gyakorlat nélkül).
1) Mi valószínűbb?
-hogy alkalmazottként kívánja foglalkoztatni,
-vagy csak megbízási szerződéssel,
-esetleg vállalkozóit várna el?
2) Milyen bruttó bérigényt támaszthatna az állásinterjún az a jelentkező, aki
-okleveles közgazdász,
-mérlegképes könyvelői végzettséggel,
-2 középfokú nyelvtudással,
-multinál eltöltött 1,5 éves pü-i gyakorlattal rendelkezik?
3) Mi a jellemző fizetés ezen a területen (kezdőként)?
4) Általában milyen formában? Fix + sikerdíjként szoktak fizetést adni (nem az ügyfelek, hanem a foglalkoztató)?
Köszönöm előre is, közelgő állásinterjú miatt kellene.
Szia! Én 2007 elején kezdtem el főiskoláról kikerülve, fél éves külföldi tapasztalat után pályázatíróként dolgozni. Konkrétan a minimálbért kaptam, ha jól emlékszem 65 ezer Ft körül volt a nettóm… (közgazdász diploma, két középfokú szakmai nyelvvizsga)
Amiket kérdeztél azokra a válaszaim:
1. Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy gyakoribb a fix bér, és a nyertes pályázatok után a cég tulajdonos kapja a pénzeket, nem te. De voltam olyan interjún, ahol rákérdeztek, hogy magasabb fix bér, vagy alacsonyabb fix bér és mellé százalékos sikerdíj a nyertes pályázatok után. Azon meg se lepődj (ezt azért írom, mert ha multinál voltál ott biztosan nem így volt), hogy bejelenteni kevesebbel fognak!!!
2. A pénzügyi gyakorlat jól jön, várost nem írtál, de átlagban szerintem a fix bruttó 180 ezernél többet ne nagyon várj kezdő pályázatíróként. Persze mondhatsz többet, hogy legyen miből kiindulni a munkáltatónak.
3. Ezt már leírtam kb. a minimálbér…és főleg friss diplomásokat keresnek, akik hajlandóak is elmenni ennyiért dolgozni.
4. Ezt is leírtam az első kérdésedhez.
Nyugodtan írj privit, ha van még kérdésed!
Köszönöm!
Most voltam interjún. Itt kiderült, fix + jutalék van. Konkrét összegről nem esett szó (pesszimizmusom azt mondatja, hogy azért, mert nem voltam elég szimpatikus...). Egyébként vidék, keleten. Majd meglátjuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!