Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Brüsszelben hogy lehet megélni...

Brüsszelben hogy lehet megélni havi 600 €-ból?

Figyelt kérdés
Lehet, meg tudnék pályázni a következő évben egy féléves gyakornoki állást a NATO-nál, a fizetés 600.-€, ebből, ha szűkösen is, meg lehet élni Brüsszelben?

2013. márc. 13. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Felejtsd el, csak a lakbéred lesz ennyi....
2013. márc. 13. 16:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet belőle megélni, egyáltalán. Kérdezd meg tőlük, miért adnak kevesebbet a minimálbérnél. A duplájából is nehezen tudnál.
2013. márc. 13. 16:25
 3/9 anonim ***** válasza:

600 euró a legalja az 1 szoba bérlésének. És akkor nincs kajád, és gondolom nem a NATO szomszédságában fogsz lakni, tehát a közlekedésre is szánhatnál.

Ha saját zsebből megengedheted az ott lakást, akkor menj nyugodtan, kellemes kis kiegészítés a 600 euró, de ha nincs semmi más pénzed, akkor egészen egyszerűen éhen fogsz halni pár hét alatt.

2013. márc. 13. 16:53
 4/9 anonim ***** válasza:
A triplája is kevés.Komolyan,csak egy szobát tudsz 400euróért bérelni,azért nem 600 euró mert megoldható,olcsóbban is lakás.
2013. márc. 13. 17:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én Brüsszelben élek, bár nem gyakornoki munkából, hanem rendes belga fizetéssel, de azért tudok szolgálni egy két információval. Egyetemet is itt végeztem, és sok ismerősöm van, akik jelenleg gyakornoki programban vesznek részt, ezért jó magam is megtapasztaltam a diák és gyakornok életstílust.

Szóval 600 euro sajnos nem sok, de nem is olyan kevés mint amennyire elsőre gondolnánk. Én egyetemistaként kb ennyiből jöttem ki, mondjuk rengeteget spóroltam. Egy kis lakásban laktam együtt a barátommal (teljesen szép, jó állapotú, kis másfél szobás)kb 550 euroért, tehát 275 fejenként. Kajákból mindig az akciósakat vettük, közlekedésért nem kellett fizetnünk mert az egyetem állta. Néha egy-két buli, és utazás is belefért. Persze egyedül sokkal nehezebb, mert szinte ugyanannyit kell számolni havi lakhatásra 1 főre mint kettőre. Egyébként egyik gyakornok ismerősöm fizetése se haladja meg az 1000 eurót (átlagban 800-900 euró a gyakornoki fizu, de az sem ritka, hogy 0!!) és mindegyikük kijön belőle. Ha nem akarsz külön lakást (nem is ajánlom, egy főre nagyon drága, és eleve mindenhol 1-3 éves szerződést kell aláírnod, akkor bérelhetsz szobát ilyen shared house-ban olyan 400-500 euro között. Ezért már elég szép és nagy szobát lehet kapni egy 5-6 szobás nagy házban együtt diákokkal és gyakornokokkal. Sok barátom lakik így, nem is olyan rosszak ezek a házak.

Szóval ha 600 euróból nem is, de ha van módod hozzácsapni mondjuk havi 200-at már akár ki is lehet jönni, és nem kell nagyon nyomorogni se. Szerintem én nem költök havi 800-1000 eurónál többet, pedig egy nagy, jól felszerelt lakásban lakom, éttermekbe járunk, sok ruhát veszünk, utazunk. Mondjuk mi ketten vagyunk így nekünk a szép, nagy lakás kevesebbe jön ki fejenként havonta, mint egy szoba egy shared house-ban.

Szerintem, ha ki tudod egy picit egészíteni a fizut, akkor mindenképpen vágj bele a munkába, mert egy életre szóló élmény lesz, és még rengeteg előnyöd származhat belőle a későbbiekben.

2013. márc. 13. 18:34
 6/9 anonim ***** válasza:

nem. ez nagyon keves nyugaton.

azert ilyen keves es alacsonyabb a minimalbernel mert ez gyakornoki allas - jelkepes osszeget fizetnek csak...

2013. márc. 13. 19:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Igazából elsősorban az Európai Bírósághoz szeretnénk menni gyakornokoskodni 5 hónapra, ott a fizu min. 1500.-€, abból már sztem biztosan meg lehet élni, de oda sokkal nehezebb bekerülni, a NATO az ilyen másodlagos, harmadlagos terv. Jelenleg jogot tanulok, és főleg az EU közjog/nemzetközi jog/nemzetközi hadijog érdekel, ezért kezdtem most érdeklődni ezek felől. Azért a NATO-nál rákérdezek, hogy mit állnak (szállás, kaja, stb.).
2013. márc. 14. 10:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Barátnőm volt joggyakornok az Eub-nál és nem kapott fizetést, ez pár éve volt. Kapott némi lakhatási támogatást, de ennyi, fizetést nem!
2013. márc. 15. 15:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Már van fizu ott is.
2013. márc. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!