Magyarországon mennyire lehet megélni gasztronómiai pályán?
Csúcsminőségre (legjobb ruhák, legjobb ételek, csúcs műszaki cikkek stb.) olyan országokban van igény, ahol az erre irányuló fizetőképes kereslet is adott. Ezzel szerintem meg is kaptad a választ.
Ha jót akarsz magadnak, akkor külföld!
A hazai szakács képzés képe:
Külföldön éri meg ez a szakma, nem itthon.
Itthon csak úgy, ha magadnak csinálsz valamit, amire van igény és nem "másolt" üzlet.(pizzéria, gyrosos, stb.)
Minőség és mennyiség fordítottan arányosak (vagy zömében, félkész, vagy fagyasztott cuccokat használsz és gyors vagy, vagy minőséget adsz, de nem lesz akkora darabszámod..)
Étterembe itthon nem túl sokan járnak, Franciaországban meg tele vannak az éttermek(nem turistákkal) hétköznap is.
Érezhetően más. Szakmailag is jobban fejlődsz kint, és ha elhivatott, vagy akkor stabil helyed lesz és megbecsülnek.
A szálloda, borászat, gasztroturizmus, és egyéb kapcsolódó ágazat egy kicsit árnyaltabb ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!