Van egy nő ismerősöm, aki teherbe esett és emiatt nem tudta befejezni a tanulmányait a középiskolában. A családsegítő szolgálatnál tudna magának munkát találni 8 általánossal?
Elég kicsi az esélye, hisz rengeteg munkanélküli van mindenféle képzettséggel.
Ha van a környéken hypermarket, pláza akkor oda jelentkezhet takarítónak,más nem nagyon lesz így.
Nem, a családsegítő nem munkaközvetítő.
Menjen a munkaügyibe, oda tartozik.
Egy ismerősöm iskolai feladatként riportokat készített a közmunkáról. Az egyik tisztségviselő mondta, hogy ha nem saját szemével látja, ő sem hiszi el, de a közmunkások 70-80%-nak vagy 8 általános, vagy ANNYI SE a végzettsége.
Ez eléggé durva, hogy hiába 16 éves korig tanköteles valaki, sokan még így sem tudnak a 8 osztályig eljutni...nemhogy érettségi...
"de a közmunkások 70-80%-nak vagy 8 általános, vagy ANNYI SE a végzettsége. "
TÉVEDÉS!!! Manapság ha valaki munkanélkül már csak max. 3 hónapig kaphat támogatást utána kivezényelhetik BÁRMILYEN közmunkára!!!! Diplomásokat is akár szemétszedésre, utcaseprésre. Vagy elvállaja, vagy "ugrott" a Tb, és minden szoc. támogatás.
A Tb automatikusan megszűnik 3 hónap után, szoc. tám.-ot pedig fehér ember nem kap! Tapasztalatból mondom.
Amennyiben vagy olyan szerencsés és kapsz közmunkát, a kapott összegből neked kell befizetned a Tb-t
"A családsegítő szolgálatnál tudna magának munkát találni 8 általánossal?"
NEM!
Viszont ha elvégez 3 hónapos kurzust, amit a munkanélküli fizet neki (+ kapna ezen időszakra napi 500Ft-nyi tanulási támogatást és 95%-os jeggyel buszozhatna), akkor lehet idős látogató. Talán ez van a legközelebb az álommunkájához "családsegítő"
Idős látogatónak kell találni 6 nyugdíjast akiknél besegít (jobb esetben csak aláírják neki a jelenléti ívét és megússza a munkát is, tehát ha széles a rokonság köre zéró munkával elérhető), ezért 79 000Ft nettó fizetés jár
Rosszul fogalmaztam szerintem.Nem a családsegítő szolgálatnál képzeltem el munkát neki,hanem azt halottam,hogy ott tudnak neki segíteni,hogy munkát találjon.
Elnézést az elírásért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!