Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szokott csinálni a konyhai...

Mit szokott csinálni a konyhai kisegítő?

Figyelt kérdés

van valakinek tapasztalata? ha igen te mit csinálsz?

szeretnék kijutni külföldre bár semmi tapasztalatom sincs és nem is tudok nagyon főzni se

kell tudni főzni?

miket csinál 1 segéd? mosogatás, takarítás....?

köszi

2013. ápr. 22. 17:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Egy kisegítő hámoz, darabol, hozza-viszi az edényeket, forró vizet, hideg vizet, hozzávalókat, elkészíthet pár egyszerűbb dolgot, pl. felteszi a tésztát főni, stb.

Eltakarít, mosogat, a nagyobb helyeken külön mosogatókat szoktak alkalmazni (még ezt bontva fekete+fehér mosogató), nem az szaladgál tányért mosni, aki a halat pucolja.

Mondjuk ez nyilván konyha és szakácsfüggő, valahol a szakács szereti magának darabolni a zöldséget, valahol veled főzeti meg a fél ebédet, valahol beültetnek fél napra krumplit pucolni.

Én kisegítőként ugyan nem dolgoztam, de ismertem párat a munkahelyeimen.

2013. ápr. 22. 18:08
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én UK-ban dolgoztam, ismerőseim ma is dolgoznak kitchen porterként. Nagy konyhákon pl 5 csillagos hotelek konyháján általában semmilyen főzéssel kapcsolatos dolgot nem kell végezned. Amit kell csinálni mosogatás, sepregetés, felmosás,'tányérok, poharak, lábosok evőeszközök, stb. rendszerezése' falak, gépek tisztítása, szemeteszsákok kezelése.

Kisebb helyeken már be vonják a kisegítőt pucolás, hámozás munkákba is. Főzni tudjál az nem elvárás emiatt ne aggódj. De viszont lehet olyan pl be kerülsz olyan étterembe ahol sok tengeri kaja, és küldenek a hütőböl hozzál fel halat, de nekik van 25 fajta, akkor ismerni kell az összeset!

2013. ápr. 24. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!