Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinálhat egy recepciós...

Mit csinálhat egy recepciós órákig, ha nincs vendég?

Figyelt kérdés
Lehet pasziánszozni, netezni? :D vagy le van tiltva minden?
2013. ápr. 21. 00:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Ahol normális vezetői vannak, ott ezekre az időszakokra is találnak neki feladatot.

Pl. postakihordás, viráglocsolás... ilyesmi

2013. ápr. 21. 06:20
 2/11 A kérdező kommentje:
és még? :)
2013. ápr. 21. 08:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Számlát, eszközöket ad ki, papírok iktat, telefonokat kezel, kulcsokat ad ki, fénymásol....
2013. ápr. 21. 09:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Tévézik, könyvet- újságot olvas, beszélget.
2013. ápr. 21. 09:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A recepciós dolga, hogy a recepciós pultban ücsörögjön - normális helyeken szerintem egyáltalán nem küldik ki a postára, hogy az esetleg váratlan betoppanó vendég várjon rá 10-20 perceket (még meg sem érkezett a látogató, máris milyen szép a fogadtatása...). Váratlan eseteknél is ő hív mondjuk taxit a kuncsaftnak - ott kell, hogy legyen mindig. S természetesen nem csak az a dolga, hogy egész nap ücsörög és passziánszozik, többnyire a telefon is hozzá van bekötve - így mindenkihez ő továbbítja a hívásokat is.
2013. ápr. 21. 10:50
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Wowozik, de halál komolyan. Nemrégen voltam egy kis szállodában, és a csávó wowozott. Annyira nyomta hogy mondta pillanat, mellette volt egy lány aki nézte, gondolom az a másik recepciós volt és az intézett szobát.
2013. ápr. 21. 13:52
 7/11 A kérdező kommentje:
utolsó, ez komoly? :D
2013. ápr. 21. 21:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahol voltam 1 hónapig kis panzióban ott egy személyben én voltam a pultos és a takarító, így vagy rohangáltam át sört tölteni a részeg vendégeknek, vagy az asztalokat pucoltam és ha jött valaki visszamentem a pultba. Eléggé figyeltek rám hogy sose unatkozzak, ha már minden papírmunka, vendég, porszem rendeben volt akkor is találtak valamit, vagy a tulaj fia beült a recepcióra (ő játszott) én meg mentem fel takarítani vagy a konyhára segíteni.

Barátnőm nagy szállodában volt recepciós egy ideig, ők délelőtt nem mozdulhattak így ha nem volt semmi elvileg gépezhettek, délután őket is kirendelték takarítani, mivel akkorra a takarítónők hazamentek, a kosz viszont termelődött.

2013. ápr. 21. 22:01
 9/11 anonim ***** válasza:

A postakihordás, az ne azt jelenti hogy postára megy.... De okos volt ez a hozzászólás, Gratulálok. A postakihordás, az amikor oda adja a címzettnek a levelét, akár az irodájába bekopogva egy irodaházban...

Pfff... ehhez sok ész kell ember..

2013. ápr. 22. 07:12
 10/11 anonim válasza:
100%

A nAGYOn pici szállodáknál fordulhatnak elő az olyan eseteket, mint amiket itt említettetek, hogy a recis csinálja a takarítást, pultozást, mindent.

a közepes szállodáknál ahol már ketté válik az étterem és a szálloda rész, ott a recepciósnak általában csak recepciós teendői vannak.

én ősz óta űzöm a recepciós ipart. 4 hónapot melóztam a korábbi munkahelyemen... és a jelenlegiben pedig 4. hónapja vagyok, szóval van már sok rálátás erre a szép szakmára :D

én egyik helyen sem takarítottam, kizárólag recepciós teendőim voltak (mindegyik 3*-os hotel). a jelenlegi munkaadóm állásinterjún közölte is, hogy undorítónak tartja, ha egy csinos, szépen felöltözött recepciós lányt lát WC-t pucolni. és igaza is van.

előző helyen 12 óráztam, voltam ott éjszakai és nappalos recis is. természetesen nappalosként jóval több melóm volt, és jóval több felelősségem de így is elmondhattam, hogy a 12 órából körülbelül 6 óra telt még a sűrű napokon is aktív munkával, éjszakai műszakból pedig kábé 2-3 óra... asszem ezzel mindent elmondtam. maradék időben neteztem természetesen, illetve éjszakásként, mivel akkor már nem volt ott a főnök, vittem a laptopom és sorozatokat néztem vagy tanultam.

jelenlegi munkahelyem azért más, mert itt én vagyok az egyedüli főállású recepciós és főleg délután dolgozom 7 órában, pénteken vagy szombaton pedig 9-13 órát. ebből következik, hogy nekem kell mindent megcsinálnom, tehát itt nem adhatom át a melót a váltótársnak. sok-sok adminisztratív teendőm van itt, sőt, ezek túlsúlyban vannak a klasszikus recepciós teendőkkel szemben (értem ez alatt a vendégekkel való kapcsolattartást, foglalások kezelését, checkint és checkout-ot). de!! még így is elmondhatom, hogy mikor 7 órát dolgozom, akkor is kábé 2-3 órát szoktam "unatkozni", ilyenkor netezek, vagy átmegyek az étterembe beszélgetni. ennél többet ritkán unatkozom ezen a helyen, mert mint írtam itt nekem kell mindent csinálnom. de nem bánom, mert itt bőségesen megfizetnek. sokkal többet keresek, mint a másik helyen és ez eléggé motivál!

persze mikor hétvégén vagyok és 13 órázok, akkor itt is szoktam legalább 4-5 órát unatkozni, de azért ez még elviselhető.

voltam egyébként pici szállóban recepciós állásinterjún illetve próbanapom, ahol a recepciós csinált az alsó szinten mindent. ő vitte a komplett reggeliztetést, vagyis főzött, mosogatott (KÉZZEL!!!) és emellett felmosás, asztalok rendbetétele és persze emellett még a klasszikus recis feladatok! gondolom azért sem vettek fel ide, mert látták rajtam, hogy húzom a szám, mikor mondta nekem az ott dolgozó "recepciós" lány próbanapon, hogy mossak fel... semmi másból nem állt a próbanap, csakhogy mossak fel, mossam el az edényeket, süssek tojást, töröljek port. ez nem recepciós munka, ez takarítói vagy mindenes vagy nem tudom.

ezért is szeretek itt dolgozni, mert itt tényleg én vagyok a recepciós és kész, nincs semmi más teendőm a pultomon kívül.

2013. máj. 3. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!