SOS! Hogyan mondhatok fel a munkahelyemen?
Fel akarok mondani(nem szeretném indokolni miért és tisztában vagyok a munkanélküliség kockázatával is), de nem tudom hogyan tegyem.
3 hónapos próbaidővel vettek fel, 1,5 hónapja vagyok a cégnél, tehát még tart a próbaidő.
Kell-e indokolnom a felmondást? Akár már a bejelentés napjával megszüntethető a munkaviszonyom? Köteles vagyok felvenni a megjelölt napon még a munkát (tehát ha holnap bemegyek) vagy csak bemegyek és közlöm a felmondást és már nem is dolgozom?
A felmondásban közös megegyezéssel érdemes kérni a munkaviszony megszüntetését?
Köszönöm a választ előre is!
Itt elolvashatod mik a szabályok a próbaidőre vonatkozóan.
Próbaidő alatt mindkét fél indoklás nélkül azonnal felmondhat. Bemész, leírod egy papírra, hogy kéred a munkaviszonyod azonnali megszüntetését.
Leadod amit kell, megvárod a papírokat és kész.
Próbaidő alatt nem kell sem indoklás sem semmi egyéb.
Felmondasz (írásban) és kész. Ez azonnali hatályú, tehát nem kell felvenned aznapra a műszakod sem (bár így ki sem fizetik).
Közös megegyezésnek ilyenkor sem értelme sem jelentősége nincs.
Próbaidő alatt nem kell nem indoklás. Tőlem egyszer kértek, azt írtam, hogy azért akarom megszüntetni a munkaviszonyomat mert nem én lehettem a nótafa.
Elfogadták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!