Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha november elseje óta dolgozo...

Ha november elseje óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, és ma felmondtam, akkor mennyi felmondási időt határozhat meg a főnököm?

Figyelt kérdés
2013. márc. 11. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt a szerződésbe bele szokták írni!

A főnököd nem ilyenkor találja ki. Egyébként 30 nap szokott lenni, ennél több nem lehet, csak ha tájékoztatott arról hogy van a cégnél kollektív szerződés is! (ez nem gyakori)

Szóval 30 nap, vagy ennél kevesebb amiben meg tudtok egyezni! Nekem tavaly sikerült 15 napot kiharcolnom.

2013. márc. 11. 12:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nincs a szerződésben semmi egyértelmű, ami erre vonatkozna. Mindenesetre azt mondta, március végéig még melózzak. Viszont közben beadtam egy másik helyre az önéletrajzomat. (Remélem,felvesznek). Ezt jeleztem is felé, és annyit kértem, hogy ha oda felvesznek, akkor hadd menjek. Erre ő csak húzta a száját. Tudni kell, hogy a mostani melóm nem egy komoly munka... eléggé pótolható vagyok. Szóval mit tehetek, ha közben felvesznek a másik helyre, és ott kezdenem kell?
2013. márc. 11. 12:39
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Figy. írjatok alá egy közös megegyezéses megszüntetést.

Ha nem rendelkeztetek a felmondási időről, akkor automatikusan 30 nap! A közös megegyezésben leírjátok, hogy a felek megállapodtak, hogy a köztük fennálló szerződést március 11-el megszüntetik. A munkavállaló felmondási ideje 30 nap, melyet a felek közös megegyezése alapján X napra csökkentik. Stb. stb.

A főnököd hozzá állásán múlik minden, ha Te elmondod hogy tudnál kezdeni egy másik helyen korábban és nem enged el, azzal sok mindent nem tudsz kezdeni. Muszáj letöltened azt az időt amire a jogszabály kötelez vagy amiben megegyeztek!

2013. márc. 11. 12:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Elég görénység lenne, ha nem engedne el... tudva azt, hogy jelenleg 40ezret keresek, ott meg 110-et keresnék. Na, majd kiderül, mi lesz. Köszi a választ!
2013. márc. 11. 12:48
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
ha a munkaszerződésed nem rendelkezik a felmondási időről (ami fura...), akkor gondolom nincs...
2013. márc. 11. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!