Mit szólsz hozzá, hogy Magyarország szépen lassan kiürül: közel ötvenezerrel csökkent a felsőoktatási intézménybe jelentkezők száma, a tehetséges fiatalok közül egyre többen döntenek úgy, hogy külföldön csinálnak karriert?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 14. 00:17
21/27 anonim válasza:
Szerintem mert etikátlan és alkotmány ellenes a hallgatói szerződés.
Mert személyi szabadságot sértenek vele,és igaza volt,minek is írta volna alá,senkit se lehet kötelezni,hogy egy helyben maradjon,ez konkrétan már bűncselekmény is lehetne,mert az EU-s alkotmánnyal ellenes.
22/27 anonim válasza:
Nem alkotmányellenes és nem sértenek vele semmit. Több ponttal mentem a GTK-ra most 2012-ben mint te (egy laza 40-el megfejelve) és semmi bajom sincs az egésszel. Mi a manóban korlátoz? Ja hogy 20 év alatt kéne itthon dolgoznom x évet, vagy fizetek. Ja, de ha külföldön melózok diploma után akkor pár havi fizetésemből kifizetem röhögve a képzésem díját és egálban vagyunk, ha meg otthon találok munkát, akkor meg tök mindegy. Nagyobb a hűhó ennél a szerződésnél mint bármi másnál, ami 1000x fontosabb ennél.
23/27 anonim válasza:
Utolsó: te még abban a világban élsz ahol szerinted minden évekkel előre kiszámítható. Nem lehet tudni mi lesz évek múlva, ezekben az időkben aláírni egy szerződést amiben korlátozom a magam mozgásterét évekre, nagyon kockázatos. Csak emlékezzünk: 2008-ban indult a legutóbbi gazdasági válság és mennyi minden a feje tetejére állt. A másik pedig: milyen dolog ez hogy a duplája évet kell itt ledogoznom, mint amit tanultam, mi ez akkor, hitel? uzsorakamat? Ha négy évet tanultam állami alapképzésben, akkor legyen már négy év a ledolgozandó ne 8(!) Megjegyzem: biztos jó érzés lesz majd számodra mikor nyolc évig csak csorgathatod a nyálad a jobb és jobb külföldi ajánlatokat a neten de nem mehetsz majd. Azt meg ne mondd nekem hogy pár évet itt, párat meg kint, aztán meg megint vissza haza, ha már kint megtaláltad a helyed és sínen vagy, feljebb jutottál, akkor majd FELADOD az egészet mert haza kell jönni még ledolgozni az éveidet??? na neeeeee
24/27 anonim válasza:
Semmi kedvem külföldre menni. Ha meg mégis kimegyek, akkor a képzésem díja kemény 200 ezer sincs félévente, amit ha igazak a "kint kolbászból van a kerítés is" szövegek, akkor pár hónap alatt összespórolom azt a 7*200 ezer forintot. Ha nem is pár év alatt, de 20 év alatt biztos. Amúgy meg ha annyira bíztok a szoci kormányban, akkor nyilván úgy gondoljátok, hogy ha hatalomra kerülnek akkor eltörlik ezeket a szerződéseket (különben csak egy sz.ros képmutató banda lennének... ja hogy azok, mindegy) és azért 20 éven belül biztos hogy lesz még ilyen MSZP szerű utódpárt kormányon. Azok meg majd felbontják a szerződéseket... vagy nem. Nekem tök mindegy.
25/27 anonim válasza:
Elmondom neked mint külföldi tapasztalattal rendelkező, hogy GTK-val sem fognak elájulni tőled külföldön. Sok mérnök sem kap munkát. Kapcsolatrendszer nélkül nem fog menni. és ezt kedvesen írom neked, nem kiosztásképpen.
26/27 anonim válasza:
És ha mégis, Németorszàgban 1000 eurót kapnál. Abból soha nem fogsz összespórolni minden hónapban 200 ezer forintnak megfelelő összeget, a lakásbérlés is a puritán fajta is 300-400 euró és ugye az elején a kauciót is le kell tenned.
27/27 anonim válasza:
Ha meg itthon maradsz, ne mond nekem hogy 350 nettót fogsz keresni amiből 2-t kicsengetnél, 150 ből meg élsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!