Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Átvertek apródon mit tehetek?

Átvertek apródon mit tehetek?

Figyelt kérdés

Köszi, hogy elolvasod!

Utaltam egy embernek 47000 Ft-ot, teljesen normálisnak tűnt, és kérte hogy fizessem a "az anyja" számlájára a pénzt..

elküldtem.. írt hogy megérkezett és hogy azonnal adja is fel a csomagot. Azonban én ráírtam másik account-al, és azt írta megvan még neki az cucc. Egyből levágtam hogy soha nem is adta fel a csomagot..

Én csinálok egy kamu gmail-es fiókot egy ügyvégnek állítom be magam,(persze egy jó névvel)és írok neki olyanokat ami elég hihető, hátha vissza utalja a pénzt vagy elküldi..

Tudtok még ötleteket? Végső eseteben feljelentem..

2013. ápr. 12. 12:51
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
És azokra nem válaszolt?
2013. ápr. 12. 13:35
 12/42 A kérdező kommentje:

Ugye azt írtam neki, hogy írtam egy kamu accountal, hogy megvan neki a még a telefon (?), erről csináltam egy képet, mert azt válaszolta hogy igen megvan még neki.

Belinkeltem az üzenetekhez meg azt írta küldje el a cuccot.

Erre azt írta hogy ez érdekes mivel hogy ezt nem ő írta.. Ennyire hülyének néz? most írtam neki hogy küldje el a feladóvényt, majd várom a válaszát. Ha nem küldi el, kamu gmail-es account-al írok egy teljesen korrekt szöveget hogy utalja vissza a pénzt vagy küldje el meg hogy 100-300E Ft-ig terjedő pénzbírság-ra számíthat majd az eladód stb. hogy bef*sson és küldje el. ha erre nem válaszol vagy hülyeségeket ír, feljelentem.

2013. ápr. 12. 13:44
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem ezt a sok átverős kérdést. Csak nekem fontos, hogy műszaki cikk esetén boltból vagy személyesen és kipróbálás után veszem csak meg, nem pedig egy kép alapján? Meg persze nem utalok tök ismeretlennek pénzt.

Én is adtam már el dolgokat a neten, eljött az ember, megnézte, kifizette, viheti.

2013. ápr. 12. 13:52
 14/42 anonim ***** válasza:

kamu gmailes account-tal kajak hiteles lesz az "ügyvéd úr" fenyegetőzése...

Egyszerű: adsz neki 2 napot, hogy feladja a csomagot és erről bizonylatot küld, vagy visszautalja a pénzt. amennyiben 2 nap múlva sem érkezik meg, ismeretlen tettes ellen megteszed a feljelentést csalás megalapozott gyanúja miatt, átadván a rendőrségnek minden információt (apróhirdetés címe (IP-cím miatt), levelezés, banki adatok, stb.). És tedd is meg, ne csak fenyegetőzz.

2013. ápr. 12. 14:06
 15/42 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget, megteszem ha nem küldi
2013. ápr. 12. 14:07
 16/42 anonim ***** válasza:

Ok.

Eloszor is nyugodj meg.

Tulbonyolitod a sztorit.

1. rairsz hogy feladta-e a csomagot es kered a kovetesi szamot - ez megvolt. mit irt ra?

Hetfon utaltal az megerkezett kedden. Ha nem gyors akkor meg boven lehet hogy nem adta fel. Ha pedig olyan a telefon lehet van neki belole tobb is nem kell megkavarni kamuregekkel a dolgot. Meg kamuugyved se kell...

2. Mit reagal? Feladta akkor ok. Nem valaszol kb. 2-3 napig. Mehet a kovetkezo mail: ha nem adja fel vagy nem fizeti vissza megy a feljelentes a rendorsegre. Rosszul fog jarni. A bankszamla miatz azonnal lekovetheto.

Es innentol kezdve ennyi.

Bankszamla meg ha nem is az ove es nem is az anyjae akarkie nev van hozza kesz. Megtalaljak.

Szoval ezert nem kell felni ha utalsz.

En vateraztam anno. Mindig elore kertem a penzt. Az utanveg draga, meg akkor se nezheted meg am a cuccot es ha a vevo megse veszi at akkor buktam egy nagycsomo postadijat...

En meg a szamlamrol 2 perc alatt lenyomozhato vagyok.

Pluszba olyan ritka nevem van hogy a vevoim eloszeretettel vettek fel facebookon is xD

2013. ápr. 12. 14:29
 17/42 anonim ***** válasza:

Ez a "soha ne utalj előre" dologgal azért van gond, mert a személyes átvétel nem mindig lehetséges a távolság miatt. Az ilyen eladásoknál általában mindig előre kell utalni, mert az eladó sem fogja csak úgy feladni a csomagot, mert előfordulhat, hogy aztán ő nem kapja meg a pénét, tehát ilyen esetekben valamelyiküknek hiteleznie kell a másik felé.

Egyébként szerintem is túl akarod bonylítani. Ez a kamuügyvédes ötlet meg elég nevetséges.

Rá kell kérdezni nála, határidőt adni, és ha továbbra sem teljesíti, akkor feljelenteni. Ennyi. Igazából a utalás miatt tényleg simán lekövethető még akkor is ha nem az övé a bankszámla, hiszen csak egy ismerőséé kell legyen.

2013. ápr. 12. 14:37
 18/42 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem előreutalni sokkal biztonságosabb, mint az utánvét. Hogy bizonyítod be, hogy pl. 2 kg vasat küldött, s nem a terméket??? akkor nem tudsz még bankszámlaszámot se!
2013. ápr. 12. 17:03
 19/42 anonim ***** válasza:
Az előreutalásnak akkor van értelme, ha ezres tételről van szó. Kicsi összeg+pk, ergó egy átverésnél nem buksz nagyot. De azért normális ember egy 50 ezres telefont nem így vesz meg. Ha túl messze van az eladó, akkor keresni kell olyat aki közelebb van, és ki lehet próbálni, mielőtt kiadsz rá ennyi pénzt.
2013. ápr. 13. 07:20
 20/42 anonim válasza:
Mivel felnőtt ember vagy,és saját magad utaltad a pénzt neki,hiába jelented fel..egy nagykorúnak felelősséget kell vállalni a cselekedeteiért..saját hibádból követted el..nem tesznek ellene semmit..hát így jártál,majd legközelebb okosabb leszel..
2013. ápr. 14. 21:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!