Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik ilyen nóném cégeknél...

Akik ilyen nóném cégeknél dolgoznak, azok mégis hogy kerülnek oda?

Figyelt kérdés
Mert én pl BME Gépészt végeztem és neten álláshirdetéseket csak a nagyobb cégek tesznek fel, de látom facebookon embereknél (akik a szakomon végeztek), hogy ilyen kisebb cégeknél dolgoznak. És nem értem hogyan kerülnek oda vagy hogy lehet ilyen helyre bekerülni? Mert egy multihoz nekem a tudásom kevés. Voltam már állásinterjukon nagyobb cégeknél, de nem vettek fel.
2013. ápr. 12. 00:54
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Nem egészen világos, mi köze a megkövetelt tudásnak ahhoz, hogy a cég multi-e vagy "noname".
2013. ápr. 12. 01:00
 2/7 A kérdező kommentje:
a multiknál olyna nagy elvárások vannak...
2013. ápr. 12. 01:07
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Te teszed fel itt mindenhová a BME gépészes kérdéseket???

Figyu, ha úgy érzed, hogy a multiknál nagyok az elvárások, akkor inkább a tudásod kevés. Tanulni kellett volna a suliban.

Történetesen én is egy ilyen "noname" cégnél vagyok HR-es, bár a cég nem "noname", csak legfeljebb Te nem hallottál még róla, mert egy amerikai cég, és csak egy vidéki városban van jelen az országban. Sok gépészt felvettem már, és néhánynak én is megmondtam már, hogy ez a tudás nagyon kevés, mert a szakmai alapokkal nem volt tisztában. Most az ilyenek minek mennek főiskolára?

Ez minden szakmával így van. Ha az ember nem szerzi meg a szükséges tudást, akkor nem kell csodálkozni. Ha Te munkaadó lennél, felvennél olyan embert, aki nem ért semmihez? A cégnél már nincs idő vagy kapacitás arra, hogy megtanítsuk az alapokat a dolgozóknak, amiket a suliban kellett volna megtanulni!

2013. ápr. 12. 01:14
 4/7 A kérdező kommentje:

hát én nem érzem ugy, hogy az iskolában csak a kettesért hajtottam volna, mert engem tényleg érdekelt amit tanulok. CSak ugye azt nem mondta senki, hogy az iskolában leadott anyag kevés.

na, de csak illusztrálom, mert állitolag szakmailag kompetens vagy és érteni fogod:

egyetemen foglalkoztunk több tervezörendszerrel is. 3d modellekhez elsősorban. Én megtanultam top-down csinálni összeállitásokat igy nem volt probléma modositani azokat. Mások meg mentek haza, aztán több óra alatt ujraépitették a modellt, mert össze vissza omlott nekik a bottom-up modell. Sosem szerettem a favágó metodikát a munkában.

2013. ápr. 12. 01:18
 5/7 A kérdező kommentje:
voltam benn egy cégnél, aztán az egyik dolgozó gyerek (~25év körülinek néztem) kérdezett a másiktól solidworks lemezmodullal kapcsolatban valami trivialitást, és nem értetttem, hogy hogy az éeltbe vettek fel olyat oda, aki nem tudja azt.
2013. ápr. 12. 01:25
 6/7 anonim ***** válasza:

A, szerencsével, hogy megtalálták a kis cég hirdetését

B, protekcióval, hogy ismernek valakit a kis cégtől ki beajánlotta őket.

2013. ápr. 15. 09:40
 7/7 A kérdező kommentje:
a kis cégeknek nincs hirdetése.
2013. ápr. 15. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!