Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Másodállásban vállalkozás? A...

Nyikiric kérdése:

Másodállásban vállalkozás? A többi lent!

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy másodállásban anyu nevén lenne a vállalkozás (mivel neki van bejelentett 8 órás munkahelye)de én csinálnám. Otthonról interneten értékesítenék használt ruhákat.

Annyit már tudok, hogy másodállásban ha valaki vállalkozó és persze van heti 40 órás munkaviszonya akkor a másodállásban végzett vállalkozás esetén csak a bevételei után kell adózni.

Hogyan lehet ezt megcsinálni. Nem olyan nagy tételekről van szó. Nem több százezres forgalmam lenne, de még is úgy szeretném csinálni, hogy ne legyen törvénybe ütköző.

majd aztán ha jobban megy az üzlet akkor természetesen átvenném a vállalkozást. De addig még be nem indul és nem látszik eredmény addig nem szeretnék belevágni saját részen. Egyrészt mert nincs annyi pénzem, hogy a havonta több mint 50.000 ft járulékokat és adót befizessem és akkor még egy forintot sem kerestem.

Köszönöm

2013. ápr. 9. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem a kérdés lényegét. Mégis hogyan lehetne megcsinálni? Leírtad te is, anyukád kiváltja rá a vállalkozóit, és te csinálod. Ennyi. Téged be lehet jelenteni alkalmazottnak, ha már beindult az üzlet, vagy pedig át is veheted tőle, ez már részletkérdés.
2013. ápr. 9. 14:13
 2/6 A kérdező kommentje:

úgy értem, hogy anyu nevén menne az egész így munkabérre nem kell külön fizetnie. Mert gondolom ha az ő nevén van de én csinálom akkor gondolom engem be kell jelentenie alkalmazottnak és járulékokat fizetnie utánam. És én ezt nem akarom ő a nevét adná csak hozzá de a vállalkozást én csinálnám. Ami a nyereség (már ha lesz) akkor abból adózok és ami utána megmarad az az enyém.

Remélem így érthetős. Sajna ennél jobban nem tudom elmagyarázni.

2013. ápr. 9. 18:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Értettem a szituációt. Azt nem értem még mindig, hogy mi a kérdés. Megvan a konkrét elképzelésed, és ezt így meg is lehet csinálni. Ennyi. Anyukád kiváltja a vállalkozóit erre a dologra, te meg csinálod. Ha már jobban megy, akkor bejelenthet téged alkalmazottnak 4 órásba, és akkor munkaviszonyod is van, de kevesebb a fizetendő járulék. Igazából ennyi, nem lehet erről többet mondani.
2013. ápr. 9. 21:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Úgy értem a dolgot, hogy mi van akkor ha ellenőrzést kapok? Vagyis az anyu nevén lévő vállalkozás? Nem büntetik meg azért mert az ő nevén lévő vállalkozást én csinálom aki nincs a vállalkozásán belül alkalmazottként bejelentve. Elég bonyolult a dolog. De ez érdekelne igazán.

Vagyis tényleg attól tartok, hogy nehogy megbüntessék azért mert ő csak a nevét adja de én csinálom!

2013. ápr. 10. 11:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Aki teheti, az így csinálja. Nem hiszem, hogy csak úgy bekopognak az otthonodba, hogy jöttek ellenőrizni. :) Az más lenne, ha rendes üzletről lenne szó, mert oda tényleg bármikor mehetnek munkaügyisek, és ha nem vagy bejelentve, akkor bukta. De mivel otthonról végeznéd, a kutya nem fog rájönni, hogy nem anyukád csinálja, hanem te. Ha meg esetleg kaptok ellenőrzést, azt úgy is előre bejelentik, mert általában az számlákkal kapcsolatos, és akkor anyukád jelenik meg rajta, és ennyi. Nem kell izgulni, elhiheted, hogy a legtöbben így oldják meg a dolgot.
2013. ápr. 10. 12:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben van nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Minden jót kívánok!
2013. ápr. 10. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!