Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy dalszövegíró kb. mennyit...

Egy dalszövegíró kb. mennyit kereshet? Csak másodállásban érné meg?

Figyelt kérdés
( bocsi ha rossz a kategória nem volt ötletem hova lehetne írni xd)

2013. ápr. 6. 23:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon szerintem nincs ilyen munkakör. Nagy-nagy filmgyárakban el tudom képzelni, de ott is egy-kettő, s azok is bedolgozók, nem státusban levők lehetnek.
2013. ápr. 7. 00:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Ó értem.... Azért köszönöm^^( megy a zöld kéz)
2013. ápr. 7. 09:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Gerendás is annyira jól megélt belőle, hogy inkább emmigrált. Van ilyen munkakör, de pénzt nem keres vele, csak aki bebetonozta magát a nagy pozíciókba már évtizedekkel ezelőtt (lásd Presser G., Bródy J., Sztevanovity D.), de velük jobb, ha nem kezd az ember... Amúgy lehet kis zenekaroknak is dalszöveget írni, kb. a gázsi 1-5%-áért. Nem egy nagy összeg.
2013. ápr. 7. 10:30
 4/7 A kérdező kommentje:
rendben akkor ez se leszekxd
2013. ápr. 7. 10:37
 5/7 anonim ***** válasza:

jobb ha velük nem kezd az ember, mint az előbb felsoroltak?

Avassatok be, mit tudtok amit én nem? Nyugi, diszkréciót vállalom :)

2013. ápr. 9. 18:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Ma a rádió/tévé kb. 15-20 magyar zenész/eggyüttes számait játsza (ha az aktuális slágerelőadókat nem vesszük ide). Érdemes elgondolkozni miért szól folyton Ákos, Edda, Republic, LGT, Bikini, Omega? Ráadásul nekik is csak egy-egy "kiválasztott" számuk. Egyáltalán nincs semmi bajom az előadókkal, sőt, szakmailag némelyik kifástalan és legkedvesebb zenészeim közé tartoznak, de nagyon megvannak a belső körök, akik eldöntik, ki fog menni a rádióban/tévében és ki nem, mondhatni cenzúra van. Ha a te zenekarod nincs a listán - nem lesz elég felkapott, semmit nem ér a szövegírói munkád sem. 100 meg 100 kítűnő és egytől egyig egyedi hangzású zenekar volt az országban az elmúlt évtizedek során és alig hallani róluk. Miért nem szól vajh. P.Mobil, Auróra, Skorpió, Hobo, netán Lord a médiában? S akkor még az alternatívabb előadókra ki sem tértünk.
2013. ápr. 12. 20:45
 7/7 anonim válasza:

Szia!

Ha a pénzért szeretnéd csinálni, akkor tegyél le róla. 11 évig írtam dalszövegeket, kb az útszéli csöves többet szed össze egy hónap alatt, mint amennyit az artisjus utal jogdíjként évente egyszer. A régi matuzsálemek, mint már mások is említették, be vannak betonozva, nem akarom őket bántani, de senkit nem engednek oda a zsíros bödön mellé. Szóval csak akkor írj dalszövegeket, ha szereted is csinálni és inkább a büszkeség hajt, meg az öröm, ha viszonthallod a sajtá szöveged akár rádióban, akár koncerten. Mert annál nincs jobb dolog:)

2015. ápr. 15. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!