Bérpapír értelmezése?
Januárban 9 napot voltam szabin, a bérpapíromon esetszámnak 16 van feltüntetve, februárban 6 napot, márciusban 2 napot, ezekből egyik sincs feltüntetve. Ez a 17 nap a 2012. évi szabadságom terhére ment, ennyit hoztam át.
Sajnos ez csak most tűnt fel, hogy a szabi nem stimmel a bérpapíron, mert feltűnően gyenge fizetést kaptam. Ezért aztán visszanéztem a tavalyi évet, 10 napot vettem ki a valóságban, ami ha jól gondolom 10*8 óra, vagyis 80, de ebből csak 63 órát számolok össze, és az sem a valós időpontban van a bérpapíron, hanem 4 óra januárban + 8 óra márciusban...stb, holott szeptemberben vettem ki mind a 10 napot...
Ezzel mit lehet kezdeni? Egyáltalán jól értelmezem? Az esetszám órát jelöl?
Hétfőn bemegyek a főnökömhöz, de nem akarok butaság miatt hőbölögni ha rosszul értelmezem, ezért kérek itt segítséget.
Elsőként számold ki az órabéred vagy napibéred. Utána matekozd ki, hogy az adott esetszámok milyen időszakra vonatkozhatnak. Utána ellenőrizheted, hogy stimmel-e az összeg.
A főnöködhöz pedig kérdéssel menj be, ne feldúltan. Ha a válasz nem tényszerű, kitérő, támadó, akkor kezdj el szemöldököt ráncolni.
De ha nagyobb cégről van szó, akkor a bérszámfejtésen próbálkozz elsőként, mert a főnöködnek halványlilája sem lesz - ilyen esetben ő nem foglalkozik a bérelszámolással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!